Gündem Yüzlerce köy yolu kapandı

Yüzlerce köy yolu kapandı

03.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar yağışının yoğun olarak devam ettiği Güneydoğu ve İç Anadolu’da, kar kalınlığı bazı yerlerde bir metreye kadar ulaştı. Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken birçok ilde okullar tatil edildi

Yüzlerce köy yolu kapandı

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi, yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kar esaretinin yaşandığı Güneydoğu ve İç Anadolu’da kar kalınlığı bazı yerlerde bir metreye kadar ulaştı.

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışının etkisinde kalan Sivas’ta 269 köye ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının hayatı felce uğrattığı kentlerden Bingöl ve Elazığ’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Bingöl’ün Karlıova ilçesinde
elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektrik kesintileri yaşanırken, su şebekeleri de aşırı soğuktan dondu. Karın kapadığı Karlıova-Erzurum yolunu açma çalışmaları sürerken, onlarca araç ilçe merkezinde bekliyor. Tunceli’de ise yoğun kar yağışı nedeniyle 170 köy yolu ulaşıma kapandı. Van ve Hakkari’de kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İlçe merkezlerinde mahalle ve köy yollarını kapatan karın kalınlığı 30 santimetreyi buldu.

Hortum evleri yıktı

Haberin Devamı

Mardin’in Derik ilçesinde önceki akşam sağanak yağmur ve fırtına ile birlikte oluşan hortum, Koçyiğit köyünde birçok ev ve bahçe duvarını yıkarken, 3 ton ağırlığındaki traktör römorkunu devirdi, 20 yıllık ağaçları kökünden söktü. Köyün muhtarı Davut Mahmutoğlu, 70 yaşında olduğunu ancak ömrü boyunca böyle bir fırtına görmediğini söyleyerek, “Yaşadığımız doğal bir faciaydı” dedi.

Okullarda kar tatili

Kar yağışı nedeniyle dün okulların tatil edildiği kentler şöyle:

Giresun’un Çamolu ilçesi, Gümüşhane ve ilçeleri, Tunceli’nin Pülümür ilçesi, Ordu’nun Gölköy ilçesi, Bingöl’ün Karlıova ilçesi, Van’ın Başkale ilçesi, Ardahan’ın Posof ilçesi. Bayburt ve Çorum’da ise taşımalı eğitim yapan okullar 1 gün süreyle tatil edildi.