Cadde Yüzlerce tekne Boğaz'da yarışacak

Yüzlerce tekne Boğaz'da yarışacak

17.05.2016 - 17:06 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin sayılı etkinlikleri arasında yer alan 'Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016' için geri sayım başladı. Boğaz'da 26-29 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 15’incisi gerçekleşecek yarışta, 30 ülkeden 100’e yakın tekne mücadele edecek.

Yüzlerce tekne Boğazda yarışacak

Organizasyonu düzenleyen ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, ana sponsorun sözcüsü Dilara Demir Kısakürek, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Hydros Trimaran Sözcüsü Thibault Tallieu ve geçen yılın şampiyon takımı adına Arkas Kulübü Yöneticisi Mert Oruz, “Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası”nı teslim almak ve muhafaza etmek için Feriye Palace’ta bir araya geldiler.

Haberin Devamı

Etkinliğin ilk gününde yelkenler, Caddebostan'da antrenman yarışı yapacak. 27-29 Mayıs tarihlerinde yine aynı yerde şamandıra yarışları gerçekleşecek. 28 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek boğaz yarışında tüm yelkenler, Dolmabahçe'den başlangıç yaparak Anadolu Hisarı şamandırası ve Çırağan şamandırası arasındaki hatta yarışacak. Etkinliğe yerli ve yabancı toplam 1000 yelkenci katılacak.

Beşiktaş sahili-Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy ve Aşiyan yarışın en iyi takip edilebileceği lokasyonlar olarak dikkat çekecek.

Kıyasıya bir rekabetin yaşanacağı 'Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016', 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek 15'inci Yıl Özel Kupa Töreni ile sona erecek.

DÜNYA REKORTMENİ BOĞAZ'DA

Haberin Devamı

15 metrelik trimanlarıyla ardı ardına dünya rekorları kıran Hydros ekibi, Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın bu yılki konuğu olarak törene katıldı. Dünyaca ünlü yelkenci Jérémie Lagarrigue’in dümenciliğini üstlendiği Hydros, ulaştıkları 31,46 knot’la dünyanın en hızlı yelkenli teknelerinden biri. Hydros, 28 Mayıs’ta Boğaz sularında Turkcell’in 4.5G yelkeni ile şov yapacak. 28 Mayıs günü yarışa özel yelkenlilere açılan İstanbul Boğazı ise ilk kez böyle bir tekneye de ev sahipliği yapmış olacak.

GÜMÜŞ KUPA GERİ DÖNDÜ

2002 yılından bu yana gerçekleştirilen Bosphorus Cup yarışlarının belki de en önemli değeri, Türk tasarımcı Can Yalman’ın tasarladığı 7 kg ağırlığındaki gümüş kupa... Her sene genel klasman 1.’sinin sahip olduğu, Kapalıçarşı’da gümüş ve kristal malzemelerle üretilen eşsiz kupa, bir sene boyunca kazanan ekipte kalıyor. Geçen yarışın 1.’si Arkas Flying Box teknesi, bir yıl boyunca İzmir Arkas Spor Kulübü tesislerinde sergiledikleri bu özel kupayı, yarış öncesi yeni sahibi için tekrar organizasyona teslim etti.