Gündem Yüzü yanan oğluna yardım istiyor!

Yüzü yanan oğluna yardım istiyor!

29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin İdlib kentinde 4 ay önce hava saldırısı sonrası çıkan yangında 3 yaşındaki Hamza Hamdun’un yüzü tamamen, el ve ayakları ise kısmen yandı.

Yüzü yanan oğluna yardım istiyor

Rejime ait uçağın hava saldırısında çıkan yangınında yüzü, el ve ayakları yanan Hamza Hamdun tedavisinin ardından ilaç ve yeterli tedavi imkanı olmadığı için ambulansla Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Küçük çocuk, Hatay’ın Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi edilerek taburcu edildi. Baba Mudar Hamdun, oğlunun tamamen iyileşmesi için bir dizi ameliyat geçirmesi gerektiğini ancak, Suriyeliler’in tedaviden faydalanması için gerekli yabancı tanıtım kartları olmadığını söyledi.
1.5 ay önce Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yabancı tanıtım kartı için başvurduklarını, kendilerine verilen ön kayıt belgesinin hastanelerde geçerli olmadığını belirten Hamdun, “Oğlumun yüzü, kulağı ve gözünden ameliyat olması gerekiyor. Bu konuda yardım bekliyoruz” dedi. Suriyeliler acil servisten faydalanabiliyor ancak tedavi ve ameliyat hizmetlerinden faydalanılması için AFAD’ın verdiği tanıtım kartı gerekiyor.