Siyaset ‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’

‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’

15.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Ankara’dan başlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’ sloganı ile yola çıktı ve çarpıcı mesajlar verdi

‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını dün başkentten başlattı. “Yüzünü güneşe dön Türkiye” sloganı ile yola çıkan Akşener, pek çok başlıkta çarpıcı mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı olduğu ilk gün, üniversiteleri parçalayan yeni yasanın iptal sürecini başlatacağını söyleyen Akşener, YÖK’ün kapatılacağını, Kuleli ve Işıklar Askeri Liseleri’nin ise yeniden açılacağını kaydetti. Suriyeli mülteci sorununa, “Herkes kendi vatanında mutludur” prensibiyle yaklaşacaklarını ifade eden Akşener, parlamenter sisteme dönüş için ise bir geçiş dönemi planladıklarını bildirdi. Akşener, seçim beyannamesini 30 Mayıs’ta açıklayacaklarını da bildirdi.

Haberin Devamı

Akşener, dün ATO Congresium’da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililerle Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyası’nı başlattı. Akşener’in açıklamalarından satır başları özetle şöyle:

“Ağa da budur, reis de budur”

Akşener, konuşmasının sonunda salondaki herkesten TC kimlik kartlarını çıkarıp göstermesini istedi. Kendisininkini de çıkaran Akşener, “İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusu budur. Ağa da budur, reis de budur, paşa da budur. 81 milyonun tamamı, aynı haklara sahiptir; tamamı, birinci sınıftır. 81 milyonun hiçbir fark gözetmeksizin, devletimiz karşısındaki tek torpil belgesi de budur” dedi.

‘Bize nasip olacak’

YIPRANMIŞ DEFTER: Bir siyasi partinin lideri, iktidarının 16. yılında adalet ve özgürlük vaat eden manifesto yayımlamaya ihtiyaç duyuyorsa; milleti saf yerine koymaktan öte, kendi tükenmişliğini itiraf ediyordur. Bu yorgun ve yıpranmış defterin kapanması gerekir.

İŞLEVİ KALMAMIŞ YÖK: Ülkemizde bilimin gelişmesinin önündeki, en önemli engellerden olan üniversite camiasının kamburu olmaktan öteye işlevi kalmamış YÖK’ü, tarihin sayfalarına göndermek, bize nasip olacaktır.

KULELİ YENİDEN AÇILACAK: FETÖ’nün sızmasına göz yumularak perişan edilen, ancak gözbebeğimiz Türk ordusunun beşiği olan Kuleli ve Işıklar askeri liselerini yeniden açacağız.

Haberin Devamı

ENFLASYON İNECEK: Çok önemli isimlerle ekonomi planımızı hazırladık. Türkiye ekonomisini, dünyadaki ilk 10 ülkenin arasına yükselteceğiz. İlk 5 yıldaki hedefimiz enflasyonu yüzde 5’in altına düşürmek olacaktır.

‘Siyaset simsarları’

YAKARSA MUTFAK YAKAR: Diyorlar ki, toplum ikiye ayrılıyor: dindarlar ve sekülerler diye, yanlış. Toplum iki kutupmuş, modernler ve gelenekçiler diye, yanlış. Evet, toplum ikiye ayrılıyor ama bir tarafta helal ekmek peşinde koşan milyonlar, diğer tarafta rant peşinde koşan siyaset simsarları. Büyük usta ne diyordu? Yakarsa dünyayı garipler yakar. Türkiye’yi de yakarsa mutfak, geçim derdi yakar.

PARÇALAMA YASASI İPTAL: Üniversiteleri, her ne şekilde olursa olsun bölmek, bir ülkenin geleceğine yapılmış, en büyük ihanetlerden biridir. Cumhurbaşkanı olduğum ilk gün, üniversiteleri bölmek için alınan bu kararın iptal sürecini başlatacağımızı buradan ilan ediyorum.

Kiziroğlu, Atabarı

MIZIKÇI ERGEN TAVRI: Had bildirmek, bağırıp, çağırarak ülke yöneteceğini sanmak, devlet kültürüyle ilişkisiz, şuuru sorunlu bir anlayıştır. Türkiye’de devlet adamlığı, mızıkçı ergen tavrıyla olmaz. Olursa, Türkiye’nin kredisini tüketirsiniz. Bugün olan budur. ABD’ye en çok bağıranların çocukları ve torunları ABD pasaportu taşıyorsa, neye ve kime güvenebiliriz? Son yıllarda Türkiye-ABD ilişkileri, çift yüzlü yorgana dönmüştür. Dışarda başka şey söylenmekte, içerde başka şey olmaktadır.

Haberin Devamı

Partinin ana sloganı, “Yüzünü güneşe dön Türkiye” olarak belirlenirken, seçim şarkısı olarak Kiziroğlu, Atabarı gibi türküler belirlendi.