İstanbul YÜZÜNÜZ ESKİMESİN

YÜZÜNÜZ ESKİMESİN

09.03.2015 - 10:25 | Son Güncellenme:

.

YÜZÜNÜZ ESKİMESİN

Op.Dr.Naci Çelik, yaşlanma ve yerçekiminin etkisi, güneş ışınlarına maruz kalma ve günlük hayatın stresi ile birleştiği zaman etkilerin önce yüzde görülmeye başladığını söyledi. Op.Dr.Naci Çelik, “Yaşlanma etkisiyle burun ve ağız arasında derin çizgiler oluşup çene hattı gevşek ve sarkık hale gelir ve boyunda yağ birikintileri ve katlantılar oluşur. Daha ileri aşamalarda yanak sarkıklıkları artar, göz kapaklarında düşme, kaşlarda düşme ortaya çıkar” dedi.
Yüzde oluşmaya başlayan değişikliklerin belli ölçüler içinde azaltılıp geri döndürülebildiğini ifade eden Op.Dr.Naci Çelik, “Yapılacak işlem her hasta için farklılık gösterir ve hangi işlemin yapılacağı hastanın yaşına, deri yapısına, yaşlanma bulgularına, deri altı yağ dokusu miktarına ve hastanın beklentilerine göre değişir. Bu hasta ile görüşme sırasında ortaya çıkan interaktif bir süreçtir ve her hasta için yapılacak işlem farklılık göstereceği için burada hepsine değinilmesi imkansızdır.” diye konuştu.
Op.Dr.Naci Çelik genel olarak kullanılacak yöntemlerin belli bir sıraya göre izlenmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi;
BASİT YÜZ GENÇLEŞTİRİCİ İŞLEMLER
Bu yöntemler arasında botox, dışarıdan verilen hyaluronic asit temelli geçici dolgu maddeleri, thermage ve radyo frekans gibi ameliyatsız yöntemler vardır. Bunlardan botox ve dolgu malzemeleri tarafımdan da sıklıkla yaşlılık belirtileri başlamadan bile kullanabildiğim yöntemlerdendir. Ben prensip olarak thermage ve diğer ameliyatsız güzellik yöntemlerini uygulamıyorum. Bu birinci sıra yöntemler yüzde oluşmaya başlayan hafif kırışıklıkların ve çökmelerin tedavisinde çok ideal yöntemler olup 20 li yaşlardan itibaren her yaş grubunda hastaya güvenle uygulanabilir.
İPLE YÜZ GERME VE ASMA YÖNTEMLERİ
İple germe olarak adlandırılan bu yöntemlerin hiç birinin hastalar için yararlı olduğunu düşünmüyorum ve bu tür yöntemlerin hastalara çok şey vaadedip çok az verdiği kanısındayım. Bu nedenle bu yöntemleri kullanmıyorum ve eğer hasta ısrar ederse bu yöntemleri kullanan doktorlara refere ediyorum.
BASİT CERRAHİ MÜDAHALELER
Bunlar daha çok yüzün belli bölgelerine yoğunlaşmış tedavi yöntemleridir ve bazı hastalarda özellikle belli bölgede yaşlanma varsa o bölgenin düzeltilmesini sağlar. Örneğin göz kapağı estetikleri (alt ve/veya üst blefaroplasty), kaş kaldırma, alın germe, yüze yağ injeksiyonu veya doku kokteyli ve boyun ve çene altı liposuction gibi. Bu yöntemler tek başına kullanılabildiği gibi diğer yöntemlerle kombine olarak da kullanılabilir. Genellikle bu yöntemlerin kullanılması için belli bir yaş sınırı olmamakla birlikte yirmili yaşların sonundan önce nadiren gerekli olurlar.
MİD FACE LİFT
Orta yüz germe operasyonu. Bu operasyon 30- 50 yaşlar civarında uygulanabilir ve yüzün en çok yaşlanma belirtileri olan yanak bölgesindeki kaldırmaları kapsar. Çoğu zaman boyun, alın, ve göz kapağı operasyonlarıyla birlikte uygulandığı için hastaların pek çok şikayetini düzeltir. Endoskopik olarak yapılabildiği gibi MACS lift vya S lift gibi yöntemlerle de yapılabilir. Orta yüz germe yöntemi Avrupalı Plastik Cerrahlar tarafından daha çok takdir edilirken Amerikalı Plastik Cerrahlar daha çok total yüz germe ameliyatını yaparlar.
TOTAL YÜZ GERME
Tüm yüz bölgesinin saç içinden kulak önü ve arkasından ve arka kısım saç sınırı çizgisinden yapılan kesiler ile gerilmesi işlemidir. Tüm yüzde belirgin bir değişikliğe neden olur.