Van YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ'NDE OTOMASYON DÖNEMİ BAŞLADI

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ'NDE OTOMASYON DÖNEMİ BAŞLADI

21.07.2014 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİNDE OTOMASYON DÖNEMİ BAŞLADI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde otomasyon sistemine geçildi.
Otomasyon sistemini yerinde inceleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, sistemin işleyişi hakkında fakülte yetkililerinden bilgi aldı.
Hayvan Hastanesi'nde konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Battal, Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi noktalara geldiğini ifade ederek, "Bunun bize de yansıması oluyor tabi ki. Bu sistem ile her türlü veri kayıt altına alınacak. Vatandaşın getirdiği hayvanların tıbbi geçmişi olacak, hangi ilaçlar kullanılmış, bunlar hep kayıt altında olacak. Bu tabi hem bilimsel açıdan hem de mali açından çok faydalı olacak. Bu sistem sayesinde verimlilik artacak. Sistemin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder ise, Rektör Prof. Dr. Battal'a teşekkür ederek fakültede verilen hizmetlerden bahsetti. YYÜ Veteriner Fakültesi birimleri ile Hayvan Hastanesi'nde kullanılmaya başlanan otomasyon sistemi sayesinde tıbbi, idari, finansal bütün hareketlerin takibi yapılıp kaydı tutulabiliyor. ‘Evet Pro Üniversite’ adlı yazılım programı otomasyon sistemi ile fakültede hastanın girişinden çıkışına kadar bütün işlemleri takip edilebiliyor. Hasta sahipleri ile daha fazla iletişime geçebilmek adına SMS gönderimi de yapılabilen sistem ile hastaların klinik muayene, laboratuar tahlil, röntgen ve US sonuçlarının kayıt altına alınması ile bazı hataların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Otomasyon sistemine geçilmesiyle bütün veriler hem öğrenciler hem de öğretim elemanlarının kullanımına açık olacak” dedi.