Gündem Zabıtadan Başkan’a kurşun yağmuru

Zabıtadan Başkan’a kurşun yağmuru

21.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’nın Gürsu Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yıldız ile koruması ve şoförlüğünü yapan Yener Şimşek, Yıldız’ın makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Zabıtadan Başkan’a kurşun yağmuru

Uzman çavuşluktan belediye zabıta memurluğuna geçiş yapan 47 yaşındaki F.B., kendisini terfi ettirmemekle suçladığı Başkan Cüneyt Yıldız’a peş peşe ateş etmeye başladı. Yıldız başına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, saldırgana müdahale eden Şimşek de karnından hafif yaralandı.
‘Hayati tehlikesi var’
Saldırgan kaçarken, yaralı Başkan Yıldız ile şoförü Şimşek, Bursa’da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırıyı öğrenen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’ya geldi. Yıldız’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada “Sol gözden giren kurşun kafa sol tarafına isabet etmiş. Beyinde bir hasar var. Ama diğer vital bulguları şu anda sağlıklı. Başkanımızın hayati tehlikesi var. Saldırganın kimliği belli. Emniyet birimleri yakalanması için geniş çaplı araştıma başlattı” ifadelerini kullandı.
Silahlı saldırının zanlısı F.B.’nin olaydan sonra belediye binasının önünde üzeri kanlı şekilde bir süre beklediği iddia edildi. n BURSA DHA