Tekirdağ "ZABITALARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI" KONULU EĞİTİM

"ZABITALARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI" KONULU EĞİTİM

25.07.2016 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

ZABITALARIN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI KONULU EĞİTİM

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta personeli, Trakyakent ve Marmara Belediyeler Birliğinin ortaklaşa düzenlediği "Zabıtaların Çalışma Usul ve Esasları" konulu eğitim verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleşen hizmet içi eğitim seminerine, Süleymanpaşa Belediye Zabıta personelinin yanı sıra Çorlu, Ergene, Muratlı, Hayrabolu ve Şarköy Belediye Zabıta personelleri katıldı.
Trakyakent Birlik Müdürü Behçet Atlı, yaptığı konuşmada, "Marmara Belediyeler Birliği ile beraber düzenlediğimiz eğitim çalışmalarımıza zabıta eğitimi ile devam ediyoruz. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sadettin Özyazıcı ile eğitimimize devam edeceğiz. Tüm katılım sağlayan personelimize teşekkür ediyorum" dedi.
Düzenlenen eğitim hakkında görüşlerini dile getiren Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Faruk Keleş, "Öncelikle Trakyakent Müdürümüz Behçet Atlı bey ve Marmara Belediyeler Birliği’ne bu tür eğitimleri düzenlediklerinden dolayı eğitime katılan personelim adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Bu tür eğitimler zabıta personeli açısından oldukça faydalı. Tüm zabıtaların öğrenmesi gereken uygulamaları bu eğitim çalıştaylarında öğrenme fırsatını bulmuşken, merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken soruları yönelterek bilgilerinizi tazeleme fırsatını yakalayın" ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sadettin Özyazıcı ise, "Zabıtaların Çalışma Usul ve Esasları" konusunda zabıta personeline bilgiler aktardı.
5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hakkında bilgi veren Özyazıcı, "Kent merkezinde düzeni ve kontrolü sağlayan zabıta personelinin karşılaştıkları olaylarda ne tür davranışta bulunmaları ve kanun maddeleriyle ilgili bilgilere yer verildi. Vatandaşların itiraz haklarından emre aykırı davranışlara, dilencilerle mücadeleden yasa dışı kumar oynatılmasına, gürültü ve işgalden rahatsız etmeye, çevreyi kirletme ve tütün ile sigara yasakları hakkında birçok konuda zabıta personeline eğitim verildi" diye konuştu.
"Zabıtaların Çalışma Usul ve Esasları" konulu eğitim, hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.