Uşak ZAFER KALKINMA AJANSI ÜYELERİ CAM TERAS’TA BİR ARAYA GELDİ

ZAFER KALKINMA AJANSI ÜYELERİ CAM TERAS’TA BİR ARAYA GELDİ

30.07.2015 - 11:54 | Son Güncellenme:

.

ZAFER KALKINMA AJANSI ÜYELERİ CAM TERAS’TA BİR ARAYA GELDİ

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Uşak’ın ev sahipliğinde Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya illerinin katılımıyla Ulubey ilçesinde yapıldı.
Ulubey Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi toplantıya ev sahipliği yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güney ile Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, bölgenin il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve ticaret odası başkanlarının da bulunduğu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ulubey Kanyonu’nda hizmete açılan Park Kanyon Cam Teras’a geçtiler. Uşak Valisi Yavuz, Cam Teras ile ilgili bilgi vererek ZEKA’nın projeye verdiği destek nedeniyle teşekkürlerini iletti.
Cam Teras’ı 2 ayda yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bu rakamın Uşak için önemli bir sayı olduğunu belirten Vali Yavuz, "Kentin turizm potansiyeline önemli katkı sağlayan Ulubey Kanyonu’nda Cam Terası cazibe merkezi yaparak ilave yatırımlarla geliştirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımların hayata geçmesinde ZEKA’nın önemli katkısı olacak" dedi.
Park Kanyon ve Cam Teras projesinin bir başlangıç olduğunu, yakın zamanda buradaki hareketliliği geliştirmek üzere kanyon zeminine ziyaretçilerin inmesini kolaylaştıracak seçenekler üzerinde çalışıldığını, asansör projesini ve asma köprüyü değerlendirdiklerini, kanyonun gündüz olduğu gibi gece de görselliğini ön plana çıkarmak için bir çalışma yapılabileceğini ilave tesisler ve yeni yatırımlarla alanın cazibesinin daha da artırılacağını da kaydeden Vali Yavuz, bölgenin turizm potansiyelinin kısa sürede harekete geçmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
Zafer Kalkınma Ajansının kuruluş hedefleri doğrultusunda amaçlarına bir bir ulaştığını ve kapsamındaki illere önemli katkılar sağladığını ifade eden Vali Yavuz “Cam Teras projesi ile yerel ve bölgesel kalkınma hedeflerimiz gerçekleşiyor. Bu projelerle hem bölgemiz hem de ülkemize önemli turistik ve ekonomik katkılar sağlanacak” dedi. İlçede konaklama tesislerinin yapılmasıyla bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini belirten Vali Yavuz, "Bölge, ilimizin en önemli turizm bölgesi. Bunun için bir dizi çalışma yapıyoruz. Cam Teras ilgi çekici ve güzel bir proje. Binlerce kişinin Cam Teras üzerinden kanyonları izlemeye geleceğini biliyorum. Daha şimdiden, açıldığı günden bu yana iki ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etmiştir. Yerden yüksekliği 131 metre olan ve 125 metrekare büyüklüğündeki Cam Teras seyir platformu 1 milyon 400 bin liraya mal oldu. Bu alanın ilimiz turizmine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.