Muş Zafer Mahallesinde Kentsel Dönüşüm

Zafer Mahallesinde Kentsel Dönüşüm

07.03.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Zafer Mahallesinde Kentsel Dönüşüm

Muş Belediyesi, Zafer Mahallesi Sarı Bloklar mevkiinde kentsel değişim ve dönüşüm için kolları sıvadı.
Zafer Mahallesi Sarı Bloklar mevkiinde yapılması planlanan kentsel değişim ve dönüşüm için toplantı yapıldı. Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye imar komisyonu üyeleri ile müşavir firma yetkilileri katıldı. Sarı bloklar mevkiinde 65 metrekarelik evlerden oluşan binaların yıkılıp yerine daha modern binaların yapılması için yapılan toplantıda, zemin artı 8 kat kararı alınırken, yollar da 7 metreden 15 metreye çıkartılacak.
Toplantı sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, göreve geldikleri günden bugüne kadar Sarı Bloklarla ilgili sıkıntı çektiklerini söyledi. Bölgede kentsel değişim ve dönüşüm uygulayacaklarını ifade eden Başkan Asya, "Bölgenin zemin etüdünü yapıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunduk. Bakanlıktan gelen olumlu görüşle birlikte, bugün müşavir firma, belediyemiz imar komisyonu, teknik komisyon ve Zafer Mahallesi Muhtarı ve sakinleriyle birlikte bir toplantı yaptık. Toplantıda konsensüs oluşturmak suretiyle bu mahallemizde zemin artı 8 kat, yollar 7 metreden 15 metreye çıkarıp ve hak sahiplerini de mağdur etmemek adına kararlar alındı. Bunun yanı sıra eski stadyumun yerini de yeşil alan yapacağız. Karşılıklı bir mutabakata vardık. Bu sene Sarı Blokları bu sıkıntıdan kurtarıp ada bazındaki çalışmalarımız bu yıl hızla devam edecektir" dedi.
Sarı Bloklardaki evlerin 65 metrekare olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımız şu anda 65 metrekarelik evlerde ikamet etmektedir ve evlerin durumu çok kötüdür. Yeni projeyle birlikte 125 metrekarelik evler yapılacak. Sosyal alanlar, yeşil alanlar, ibadet alanları ve yürüyüş alanları olan çok daha modern bir kentleşme yapılacak. 65 metrekarelik evlerden kurtulup 125 metrekarelik evlerde ikamet edecek. Daha sağlıklı ve daha konforlu bir mahalle oluşturacağız."
Zafer Mahallesi Muhtarı Buryettin Alkan ise, Sarı Bloklarda yaşayan vatandaşların sorununu gidermek için sürekli Belediye Başkanı Feyat Asya ve ekibi ile görüşmeler yaptığını belirterek, uygulanacak projenin bu aşamaya gelmesinde emek veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti.