Gündem Zanlı yakınları polise ateş açtı!

Zanlı yakınları polise ateş açtı!

14.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da cinayet zanlısı olarak aranan Nihat Aktaş’ın evine baskına giden polis ekiplerine şüphelinin yakınları taş ve pompalı tüfekle ateş açtı. Çıkan çatışmada Aktaş, yaralı halde ele geçirildi, 2 polis ise yaralandı.

Zanlı yakınları polise ateş açtı


Diyarbakır’da cinayet zanlısı olarak aranan Nihat Aktaş’ı bulunduğu evde yakalamaya giden polis ekiplerine şüphelinin yakınları taş ve pompalı tüfekle ateş açtı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada kaçmaya çalışan Aktaş, ayağından vurularak yaralı ele geçirildi. Arbede sırasında 1 komiser ile 1 polis memuru da taş ve sopayla yaralandı.
155 Polis İmdat telefonuna cinayet ile ilgili aranan Nihat Aktaş’ın mekez Sur İlçesi Ongözlü Köprü yakınlarındaki bir evde saklandığı ihbar edildi. İhbarı alan polis ekipleri verilen adrese giderek şüphelinin evde olup- olmadığını tespit etmek istedi. Bu sırada evde bulunan Nihat Aktaş’ın yakınları polise tepki göstererek taşlı saldırıda bulundu.
Biber gazı atıldı
Polisin biber gazı kullanması üzerine evde bulunan Nihat Aktaş’ın erkek yakınları da polise pompalı tüfekle ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Bölgeye takviye polis ekipleri ile ambulanslar sevk edilirken, evin çevresindeki binalara keskin nişancılar konuşlandırıldı.
Çatışmanın sona ermesi ardından polis ile zanlının yakınları arasında yaklaşık 1 saat süren pazarlık yapılırken zaman zaman polis ekiplerine taş atılmasına devam edildi. Bu sırada yüksek binalara yerleştirilen polisler, zanlının evin arka tarafından kaçmaya çalıştığını fark etmesi üzerine ekipler kaçış noktasına yönlendirildi. Polisin ’dur’ uyarısına zanlının tabanca ile ateşle karşılık vermesi üzerine Nihat Aktaş, ayağından silahla vuruldu. Yaralı yakalanan Aktaş, polise direnirken güçlükle zırhlı araca alınarak, hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Taş isabet etti

Zanlının yakınları bir süre daha polise taşlı saldırıyı sürdürdü. Olaylar sırasında zanlı ayağından vurularak ele geçirilirken, arbede sırasında 1 komiser ile 1 polis memuru da atılan taş ve yaşanan arbedede yaralandı. Yaralı polisler de hastanede tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.