Gündem Zarrab’dan mahkemeye 50 milyon dolarlık teklif

Zarrab’dan mahkemeye 50 milyon dolarlık teklif

20.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçundan ABD’de tutuklanan işadamı Reza Zarrab’ın avukatı müvekkilinin 10 milyon doları nakit olmak üzere 50 milyon dolar kefalet karşılığında serbest kalması için mahkemeye başvuru yaptı.

Zarrab’dan mahkemeye  50 milyon dolarlık teklif

Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, öncelikle New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın ofisi ile görüşerek Zarrab’ın kefaletle serbest bırakılması konusunda anlaşmayı denedi. Ancak Bharara’nın ofisi, Zarrab’ın duruşma tarihine kadar tutuklu bulunmasının uygun olacağını belirterek kefaletle serbest bırakılması teklifini kabul etmedi. İstediği sonucu başsavcılıktan alamayan Brafman, Zarrab’ın “Çok tanınmış, başarılı, hayırsever işadamı olduğunu ve kalacağı evde 24 saat gözetim altında tutulacağı için kaçma ihtimalinin olmadığını” belirterek kefalet başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Zarrab’ın kefaletle serbest bırakılması halinde kalacağı ev şimdiden kiralandı ve bütün güvenlik kameraları yerleştirildi. Ev hapsinde tutulması durumunda onu koruyacak güvenlik şirketi ile de anlaşma sağlandı.

Gündeş’in kariyeri
“Zarrab’ın Ortadoğu’da tanınmış bir sanatçı Ebru Gündeş ile evli olduğunu ve kaçak duruma düşmesi halinde hem evliliğini hem de eşinin kariyerini mahvedeceğini” aktaran Brafman, İran asıllı işadamının kaçması durumunda uluslararası müzik yıldızı eşinin kariyerine de zarar vereceğini, belirtti.

3 pasaportu var
Dilekçede, Zarrab’ın, yalnızca İran ve Türkiye değil, aynı zamanda Makedonya pasaportu sahibi olduğu da ortaya çıktı. Zarrab’ın kefaletle serbest kalması durumunda, İran, Türkiye ve Makedonya pasaportlarının, kendisinin New York’tan ayrılmasını önlemek için mahkemeye teslim edileceği, yeni seyahat belgesine de başvuramayacağı dilekçede belirtildi. Savcı Preet Bharara tarafından hazırlanan iddianamede, Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor. Zarrab, New York’taki Metropolitan Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.