Zayıflamaya İnancınız Var mı?

İnançlarımız hiç farkında olmadan hayatımızı yönetir. Bilinç seviyenizde mantıklı, doğru, ihtiyacınız olan kararları bilirsiniz. Ama ya harekete geçmek için adım atamazsınız ya da kısa süreli başlangıçlar sonunda hep başladığınız noktaya geri dönersiniz. Sanki birisi, bir şey sizi ensenizden tutuyordur. Ya da birisi önünüzde sizi engelliyordur. Tanıdık geldi mi?

İşte, sizi engelleyen, yapmak istediğiniz, değiştirmek istediğiniz şeyle ilgili olan olumsuz inancınızdır. Zayıflamazsanız hasta olacağınızı, çirkin olacağınızı, beğenilmeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Zayıflarsanız güzel görüneceğinizi, istediğinizi giyeceğinizi, sağlıklı olacağınızı bilirsiniz ama harekete geçemezsiniz. Eğer böyle bir durum var ise zayıflama ile ilgili olan inancınızı kontrol etmeniz, sizin için çözüm olabilir. Örneğin içinizde gizli bir inanç "ben şişmanım ve hep böyle kalacağım" diye fısıldıyorsa bu, zayıflayamayacağınıza dair bir inançtır. Ve ne yaparsanız yapın bu inancınız kazanacaktır. Hiçbir taktik işe yaramayacaktır. Yarasa bile en kısa zamanda eski halinize dönersiniz.

Haberin Devamı

Bir şeyi yapıp yapamayacağınızı bilmemek çok daha iyidir. En azından olumlu veya olumsuz bir inanç taşımadan yola çıkarsınız, meraklı olursunuz, denemeye açık olursunuz ve doğru şeyleri yapıyorsanız da başarırsınız. Ama yapamayacağınıza dair bir inancınız var ise herhangi bir zayıflama yöntemini denemeden önce bu inancınızı olumlusuyla değiştirmeden bir yere gidemezsiniz.

İnanç değiştirmeyle ilgili NLP'de pek çok teknik vardır. En basit ve kolay uygulanabilen çalışmayı ''Fark Et, Uygula, Değiş'' adlı kitabımda bulabilirsiniz. Hayatınızın diğer alanları için de aynı durum geçerlidir. Bugün hayatınızda olmasını istediğiniz ama olmayan ne varsa onu gerçekleştirmemenizi sağlayan ters bir inancınız vardır. Kendinize sorun: "Ben neye inanıyorum?" İnancınızı bulun ve değiştirin.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com