Ekonomi ‘Zayıflayan işbirliği global riske yol açar’

‘Zayıflayan işbirliği global riske yol açar’

19.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan, Marsh & McLennan Şirketler Grubu, Zurich Insurance Group ile Oxford Martin School, Singapur Ulusal Üniversitesi, Wharton Risk Yönetimi ve Karar Süreçleri Merkezi akademik danışmanlarının de katkılarıyla hazırlanan “2019 Global Riskler Raporu”nun sonuçları açıklandı.

‘Zayıflayan işbirliği global riske yol açar’

1.000 uzman ve karar vericinin yıllık “Küresel Risk Algısı Anketi” sonuçlarını içeren “Global Riskler Raporu”, “ekonomik ve jeopolitik koşullarda bozulmayı” işaret ediyor. Dünyanın acil büyük krizler karşısında kolektif aksiyon alma yeteneği kriz seviyelerine ulaşırken, kötüleşmekte olan uluslararası ilişkiler giderek büyüyen ciddi zorluklara karşı aksiyon alma olasılığını engelliyor. Rapora göre ekonomik rüzgarlar uluslararası işbirliğine yönelik bir tehdit oluşturuyor. Rapor sonuçları kapsamında 2019 yılında büyük güçler arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla bu yöndeki çabaların daha da çıkmaza gireceği belirtildi.
Marsh, Global Risk ve Dijital Başkanı John Drzik dünya çapında kritik altyapının sürekli olarak yetersiz fonlanmasının ekonomik ilerlemeyi engellediğini, bunun da işletmeleri ve toplulukları daha savunmasız bıraktığını belirtti.