Cadde Zeki Müren animasyonu sosyal medyada büyük ilgi gördü - İzle

Zeki Müren animasyonu sosyal medyada büyük ilgi gördü - İzle

13.05.2015 - 11:49 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin efsanesi Zeki Müren'in hayatı animasyon film oldu. Bir yarışma için hazırlanan film sosyal medyada büyük ilgi gördü. İşte Zeki Müren'in animasyon videosu ve detayları..

Zeki Müren animasyonu sosyal medyada büyük ilgi gördü - İzle

Yaşadığı dönemin en renkli sanatçısı, ne olursa olsun her zaman Sanat Güneşi’miz olarak anılacak Zeki Müren, Koff’un hazırladığı harika bir animasyonda karşımıza çıkıyor. Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bu sene ilki düzenlenen Anadolu Animasyon Film Festivali'ne katılan filmler büyük ilgi uyandırıyor.

Uzunca bir mesainin ardından ortaya çıktığı her halinden belli olan animasyon, 1. Anadolu Animasyon Yarışması kapsamında yarıştı. Bu yarışmadaki derecesi ne olursa olsun, bizim gönlümüzdeki yeri bir numara olan animasyonu izleyin, izlettirin.

14 Mayıs'ta Eskişehir'de düzenlenecek bir ödül töreniyle sahiplerini bulacak ödüller öncesinde, katılımcıların sosyal medyada paylaştıkları animasyonlar içinde en ilgi görenlerden biri de Zeki Müren'in hayatının anlatıldığı animasyon oldu.

İşte Koff'dan Gökhan Okur ve Erkan Esenoğlu imzalı üç dakikalık animasyon...



Zeki Müren'in ölümü üzerinden tam 18 yıl geçti. Sanat güneşimiz, 1996 yılında sahnede hayatını kaybetmişti. Onun sıra dışı hayatını bilmeyenler için 'Zeki Müren kimdir?' sorusuna cevap aradık.

Zeki Müren kimdir?

63 yaşında yaşama veda eden Zeki Müren sahnede hayatını kaybetmişti. Bursa’nın Hisar Semtinde doğan Zeki Müren’in ailesi Üsküp göçmeniydi. Babası keresteciydi. Okula Bursa Osmangazi ilköğretim’de başlamıştı. Henüz o tarihlerde ünlü sanatçı, öğretmeni tarafından müsamerelerde keşfedildi.

Ortaokulu bitirince, liseye İstanbul’da başladı. İstanbul’da Boğaziçi Lisesi’nden mezun olan Müren, daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde sahne hayatına başlamış oldu.

Türkiye’de adından çok söz ettiren Zeki Müren, 1950’li yıllarda kendine has giyiniş tarzıyla adeta zamanın ötesine geçmişti.

Sanat Güneşi Zeki Müren, kendi kıyafetlerini kendisi dikerdi. Yaşadığı yıllara göre giydiği ilginç tarzdaki kıyafetleri herkesin ilgisini çekiyordu. İşte onun unutulmayan bazı kıyafetleri.

HASTALIK, SAHNELERDEN UZAKLAŞTIRDI

Zeki Müren’in kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı vardı. Sanat güneşimiz, bu yüzden tam 6 yıl boyunca sahnelerden uzak kaldı. Bodrum’da yaşayan sanatçı, 6 yıl boyunca gazetelere, radyolara ve televizyonlara çıkmadı. Daha sonra TRT’nin İzmir Televizyonunda bir programa katılan Zeki Müren, sahnede aldığı ödülden sonra makyaj odasında fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Ancaktüm müdahalelere rağmen Zeki Müren hayatını kaybetmişti. Cenazesine onbinlerce kişi katılan Müren, memleketi Bursa’ya defnedildi.

ZEKİ MÜREN HEP İLGİNÇ TARZIYLA KONUŞULDU

Sanat Güneşi Zeki Müren, kendi kıyafetlerini kendisi dikerdi. Yaşadığı yıllara göre giydiği ilginç tarzdaki kıyafetleri herkesin ilgisini çekiyordu.