Muş ZEMBİLFROŞ DESTANI MUŞ HALKINI BEKLIYOR

ZEMBİLFROŞ DESTANI MUŞ HALKINI BEKLIYOR

20.03.2014 - 10:11 | Son Güncellenme:

.

ZEMBİLFROŞ DESTANI MUŞ HALKINI BEKLIYOR

Zembilfroş Destanı, Muş Alparslan Üniversitesi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından 21 Mart’ta tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
“Zembilfroş Destanı” şiir tiyatrosu, Muş Alparslan Üniversitesi Kampüsü Rektörlük Binası Profesör Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda 21 Mart tarihinde 18.00’de izleyicileriyle buluşacak. Bir Kürt Dervişi hakkında yazılmış en uzun ilk Türkçe şiir olan “Zembilfroş Destanı” tiyatro gösterimi, tek seans olarak bir buçuk saat sürecek.
Destanın şairliği Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Naci Özsoy tarafından yapıldı. Muş Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan ve tasavvufi konularla ilgili rubailer yazan Naci Özsoy'un, tasavvuf ve mistisizm dersleri vererek araştırmalarını 9'uncu ile 13'üncü yüzyıl tasavvuf tarihi ve eserleri üzerine yaptığı öğrenildi.
99 kıta ve 28 bölümden oluşan “Zembilfroş Destanı”, hece vezninde yazıldı. Kürt kökenli mutasavvıflarının tarihi açısından da dikkate alınan bu çalışmadaki şiirler, Özsoy’un öğrencisi Muş Alparslan Üniversitesi Gösteri Sanatları Topluluğu oyuncusu olan Remzi Şener tarafından Kürtçeye çevrildi.
Türkçe ve Kürtçe olarak iki dilde oynanacak şiir tiyatrosunun oyuncuları, Topluluk üyeleri olan Türk ve Kürt üniversite öğrencilerinden oluşuyor.
Oyunda Muş Alparslan Üniversitesi Gösteri Sanatları Topluluğu üyeleri Mehmet Şahin, Mine Yıldız, Remzi Şener, Ömer Saçar, İpek Şen, Cihan Nazlı, Ümit Alkan, Ümmügülsüm Koç, Adnan Uğur, Hasan Yavuz, Muhammed Altun, Fatma Aslan, Alper Murat Kirpik rol alıyor. Sanat yönetmenliğini Gülay Şeker Özsoy’un yaptığı tiyatro, Muş halkı tarafından heyecanla bekleniyor.
Üç yıldır faaliyette olan topluluk; yurt dışına çıkıp çalışmaları ile uluslararası festivallerle katılarak seslerini tüm dünyaya duyurmak istiyor.