Gündem Zencefil suyunun faydaları nelerdir?

Zencefil suyunun faydaları nelerdir?

19.04.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

Zencefil özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar ortaya çıkınca aklımıza gelen bir besin. Oysa ki zencefilin pek bilinmeyen birçok faydası var. İltihap gidermeden, dolaşım sorunlarına, bağışıklığı güçlendirmeden zayıflamaya kadar pek çok konuda başvurulan zencefilin özelliklerini sizin için derledik.

Zencefil suyunun faydaları nelerdir

Güneydoğu Asya kökenli bir besin olan zencefil daha çok Asya mutfağında ve alternatif Uzak Doğu tıbbında sıkça kullanılır. Zencefili ister taze isterseniz baharat olarak kullanabilir, çayını yapabilir ya da yemeklere ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Zencefil Suyu Nasıl Yapılır?

Zencefil suyu hazırlamak için taze zencefil küçük küpler halinde kesilir ve üzerine bir miktar su ilave ettikten sonra karıştırıcı yardımıyla güzelce karıştırılır. Hazırlanan zencefil suyunun içinde zencefilin sert parçalarının kalmaması için süzekte süzülür. Bu şekilde elde ettiğiniz zencefil suyunu ister şeker ya da bal ilave ederek isterseniz de, sade olarak tüketebilirsiniz. Fazla zaman geçmeden faydalarını fark edeceksiniz.

Vücuttaki Ağrı ve İltihaplar için Yardımcı

Zencefil suyunun faydaları birçok konuda karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de iltihap sorunları... Zencefil antienflamatuvar özelliği ile ağrı ve iltihap tedavisinde yardımcıdır. Tam bir antioksidan kaynağı olan zencefil, hücre yenilenmesinde etkili. Ayrıca mide bulantıları ve kusmayı engeller.

Haberin Devamı

Zayıflamada Başarı Sağlıyor

Sabahları ve akşamları aç karnına yemeklerden yaklaşık yarım saat kadar önce zencefil suyu içmek zayıflamada başarı sağlıyor. Bağırsakları harekete geçirip sindirim sistemini hızlandırıyor. Özellikle sabahları zencefil suyu tüketmek metabolizmayı hızlandırıp hazımsızlık ve kabızlık problemlerini gidermede etki ediyor.

Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır?

Zencefil çayı yapımında taze zencefil ya da kuru zencefil kullanabilirsiniz. Zencefil çayı için bir miktar zencefilin kök sapı küçük parçalar halinde dilimlenir 1,5 su bardağı suyun içerisine konularak 15 dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzülerek tüketilir. Bu şekilde hazırladığınız zencefil çayı; şeker hastalığını gidermede, astım hastalarının tedavisinde etki ettiği gibi, saç ve cilt bakımlarında da olumlu etkileri bulunmaktadır.

Zencefilin Zararları

Unutmamak gerekir ki her insanın bünyesi farklı ve her gıda farklı sonuç doğurabilir. Zencefil tüketiminin de kimilerinde mide yanması, ağızda tahriş ve ishal gibi yan etkileri olabilir. Gözlemleyerek kullanmalısınız. Ama en önemlisi kanama bozukluğu olanlar aspirin ve warfarin gibi ilaçlar kullananlar kesinlikle zencefil tüketmemelidir.