Zencefilli havuç çorbası ile kış aylarında birçok hastalığın önüne geçebilirsiniz. Soğuk kış günlerinizde içinizi ısıtacak, sizi hastalıklardan koruyacak vitaminli ve besleyici zencefilli havuç çorbasını sofralarınızdan eksik etmeyin.

Malzemeler

•    2 çorba kaşığı zeytinyağı 
•    3 adet havuç
•    1 adet soğan 
•    1 adet zencefil 
•    6 su bardağı tavuk suyu 
•    1 demet kişniş
•    ¼ fincan kabak çekirdeği
•    Karabiber
•    Tuz

Yapılışı

•    Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Havuç ve soğanları doğrayın, tuz ve karabiberle soğanlar rengi değişene kadar soteleyin. Üzerine zencefili ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
•    Et suyunu ilave edip, orta ateşte kaynamaya yaklaşık 20 dakika kadar kaynamaya bırakın.
•    Kaynayan çorbayı blender yardımıyla püre haline getirin, üzerini kabak çekirdeği ile süsleyin.