Teknoloji ZenFone 3 İçin İlk Karşılaştırma Testi

ZenFone 3 İçin İlk Karşılaştırma Testi

09.06.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

Aylardır merakla beklenen ve bundan birkaç gün önce lansmanı yapılan Asus ZenFone 3 için ilk kamera testini yaptık. Sonucu siz değerlendirin…

ZenFone 3 İçin İlk Karşılaştırma Testi

Yoğun bir gezi ve toplantı programı ile Tayvan‘ın Taipei şehrinde turlamaya devam ediyoruz. Hava oldukça sıcak ve nem çok fazla. Ancak aldığımız yeni bilgiler, gezdiğimiz Computex Fuarı ve yediğimiz keyifli yemekler sonrasında moral olarak oldukça iyiyiz. Gezimizin son günü Asus HeadQuarter yani Genel Merkezi… Bizi hem Asus hem de yeni cep telefonu modelleri hakkında daha fazla bilgilendirmek için, toplantıdan toplantıya götürüyorlar ve her bir toplantıda da özellikle ZenFone 3 ile ilgili daha detaylı bilgiler veriyorlar.

Haberin Devamı
Asus Zenfone 3 Teknik Özellikler

İşte bu toplantılardan ilki, ZenFone 3’ün kamerasıyla ilgiliydi. 23MP‘lik oldukça iddialı yüksek çözünürlüğe sahip, f2.0 diyafram değeri ve 23-85mm açısı ile (Normal modelinde Sony IMX298 Deluxe’te ise Sony IMX318 var) de bizi hayli şaşırtan bu kamera hakkında verilen diğer bir bilgi ise düşük ışıktaki performansının süper olduğu idi. Açıkçası ben dahil bu toplantıyı izleyen hiçbir gazeteci bu kadar başarılı ve yüksek çözünürlüğe sahip bir telefonla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Tam bu konuda “acaba o kadar da iyi mi” dediğimiz noktada kamera özellikleriyle ilgili özel bir toplantı başladı.

Asus Zenfone 3 Ailesi Fiyatı Belli Oldu

Hatta yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi sadece bunu ispatlamak için yaptıkları bir kutunun içine bir kelebek koymuşlar ve bu kelebeği düşük bir ışıkta tutmuşlar. Siz de ZenFone 3 ile kutunun üstündeki küçük delikten kamera ile bu kelebeğin resmini çekiyorsunuz ve böylece telefonun düşük ışıktaki performansını test edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Biz de tam böyle yaptık… Öncelikle yeni modeli elimize aldık ve çekimimizi yaptık.

Derken (işte Türk aklı) dedim ki, bunu yaparken neden diğer telefonlarımızla da bunu yapmıyoruz? Böylece bir benchmark da yapmış oluruz. Hatta bunu da Silikon Vadisi olarak ilk biz gerçekleştiririz.

Dediğimizi yaptık ve sonuçlarını sizinle paylaşmak istedik… İşte ZenFone 3‘ün kamerası ile ilk benchmark (karşılaştırma) testi! En solda Samsung S7 Edge, ortada Apple iPhone 6S ve sağda Asus ZenFone 3.

Sonucu siz görün, kararınızı siz verin; Tam bir eşitlik yaşanması açısından aynı doğrultuda ve uzaklıkta, aynı objeyi, aynı ışıkla çektik…

Sizce hangi fotoğraf daha başarılı?..