Gündem Zengin hanım ağalar koğuş arkadaşı oldu

Zengin hanım ağalar koğuş arkadaşı oldu

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da kurdukları saadet zincirleri ile piyasayı milyonlarca lira dolandırdıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 46 yaşındaki Özlem Akçeşme ile 38 yaşındaki Arzu Mertgil, Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki Yüksek Güvenlikli Kadın Cezaevi’nde koğuş arkadaşı oldu.

Zengin hanım ağalar koğuş arkadaşı oldu

120’si siyasi olmak üzere toplam 240 kadın hükümlü ve tutuklunun kaldığı cezaevinde Özlem Akçeşme ile Arzu Mertgil’in dolandırıcı ve hırsızların bulunduğu koğuşta kalıyor. Soruşturmaları devam eden Özlem Akçeşme ve Arzu Mertgil, cezaevi çalışanları tarafından, ‘Kadınlar koğuşunun en zengin ağaları’ olarak adlandırılıyor. Akçeşme ile Mertgil devam eden savcılık soruşturmalarından sonra hakim karşısına çıkacaklar.

Evinde 18 peruk bulundu
Arzu Mertgil ‘Ponzi’ adı verilen bir nevi saadet zinciri oluşturarak tespit edilen 60 kişiden 13 milyon lira dolandırdı. İşlediği her suçtan sonra kılık değiştiren Mertgil’in evinde yapılan aramada 18 peruk ve çok sayıda kıyafetler bulundu.

‘Fon’ yalanıyla dolandırdı

Zengin hanım ağalar koğuş arkadaşı oldu


Özel bir şirkette mali müşavirlik yapan Özlem Akçeşme, kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek tanıdığı işadamları ve zenginlerin 50 milyon dolardan fazla parasını dolandırdı.

Yazarlar