Teknoloji Zengin Şehirlerde Oturanlar Hangi Telefonu Tercih Ediyor?

Zengin Şehirlerde Oturanlar Hangi Telefonu Tercih Ediyor?

02.10.2016 - 16:20 | Son Güncellenme:

Yapılan bir araştırmaya göre maddi durumu daha zengin ve yaşam standardının daha yüksek olduğu şehirlerde hangi telefonun kullanıldığı ortaya çıktı.

Zengin Şehirlerde Oturanlar Hangi Telefonu Tercih Ediyor

İnternet reklam firması WepageFX tarafından yapılan araştırmaya göre yaşam standardının daha yüksek olduğu ve ortalama zengin sayısının yüksek olduğu yerlerde Apple tarafından geliştirilen iPhone tercih ediliyor.

Haberin Devamı
Araştırmanın Detayları

30 milyon telefon kullanıcısının katıldığı araştırmada kullanıcıların 3te2’si ya iPhone ya da Samsung Galaxy kullanıyor. Bu kullanıcıların %45’i de iPhone’u tercih ediyor. Asıl ilginç olan kısım ise ortalama gelir ile telefon tercihi arasındaki ilişki. Aylık geliri ortalama olarak daha yüksek olan şehirlerde iPhone kullanımının bariz bir üstünlüğü var. Daha fakir bölgelerde ise Samsung Galaxy modelleri tercih ediliyor.

İki model arasındaki bu fark özellikle Amerika’da gözle görülür biçimde ortaya çıkıyor. Alaska, Hawaii, Connecticut, New Jersey ve Massachusetts’in üzerinde ancak New Mexico, South Carolina gibi gelirin düşük olduğu bölgelerde iPhone kullanım oranları %35 – %40 arasına geriliyor.