Kültür Sanat Zer'e Almanya'dan çifte ödül!

Zer'e Almanya'dan çifte ödül!

21.11.2017 - 12:12 | Son Güncellenme:

Yönetmenliğini Kazım Öz'ün yaptığı Zer filmi Almanya'nın önde gelen film festivallerinden 66. Uluslararası Mannehim-Heidelberg Film Festivali'nden iki ödül birden aldı.

Zere Almanyadan çifte ödül

Başrollerini Nik Xhelilaj, Güler Ökten ve Levent Özdilek'in paylaştığı, kanser tedavisi için New York'a getirilen babaannesi Zarife ile bu süreçte daha da yakınlaşan genç müzisyen Jan'ın, babaannesinin kendisine söylediği bir şarkının peşinden köklerine ve bastırılmış toplumsal travmaların izine doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatıldığı "Zer" filmi 18 Kasım'da düzenlenen, Almanya'nın önde gelen film festivallerinden 66. Uluslararası Mannehim-Heidelberg Film Festivali'nden Fıbrescı jürisinin ve seyircinin en iyi film ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Türkiye geceden 3 ödülle ayrıldı

Ödül töreninde ödülleri takdim eden Mannheim - Heidelberg Film Festivali başkanı Michael Kötz, festival tarihi boyunca bir ilkin yaşandığını ve ilk kez bir filmin hem seyirciden hem de jüriden ödül aldığını, bunun büyük başarı olduğunu dile getirdi. Fıbrescı jürisi başkanı Isabella Heller ise ödülün verilme nedenini şu sözlerle dile getirdi: "Kazım Öz bu filmi çekmemiş adeta bestelemiş. New York'tan Dersim'e bir şarkının peşinde saklı kalmış köklerini, Kürt kimliğini bulan bir müzisyenle birlikte bir ulusun saklı kalmış acılarına da tanıklık ediyoruz. Filmdeki komedi, aşk, müzik ve şiir birleştiğinde, Kazım Öz'e sadece teşekkür etmek istiyoruz böylesine bir film yaptığı için." Ödülünü almak için sahneye çıkan yönetmen Kazım Öz de, "Bu ödülü 80 yıl önce, 15 Kasım 1937’de Elazığ Buğday Meydanı'nda idam edilen Seyit Rıza ve aralarında oğlunun da olduğu altı arkadaşına ithaf ediyorum" dedi. Öte yandan Mannheim-Heidelberg Film Festivali'nden bir ödül de Özgür Sevimli'nin Murtaza isimli filmine geldi. Cezmi Baskın filmdeki rolü ile festivalin en iyi oyuncu ödülünü kazandı ve Türkiye geceden üç ödülle döndü.