Kültür Sanat Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2015 sonuçları açıklandı!

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2015 sonuçları açıklandı!

09.09.2015 - 12:08 | Son Güncellenme:

Gençleri edebiyata yakınlaştıran, geleceğin öykücülerinin müjdesini veren Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2015 sonuçları açıklandı.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2015 sonuçları açıklandı

Çocuk edebiyatının usta öykücüsü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla 2011’den beri düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm yurtta duyurduğu yarışmaya 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden 700’ü aşkın katılım oldu.

Haberin Devamı

Zeynep Cemali’nin Güzelce’de Bir Kaçak, Memo adlı kitabından “Yüzlerindeki kararlılık, gelecek günlerin muştusu gibiydi,” cümlesiyle belirlenen “cesaret” teması çerçevesinde yazılan öyküleri; usta edebiyatçılar Yalvaç Ural, Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Ayfer Gürdal Ünal ve Müren Beykan’dan oluşan seçici kurul değerlendirdi. Ülkenin her köşesindeki devlet okullarından ve özel okullardan Günışığı Kitaplığı’na ulaşan yüzlerce öykünün arasından, İzmir’den 7. sınıf öğrencisi Ezgi Akar’ın “Kırıklar ve Kesikler” öyküsü birinciliğe, Malatya’dan 8. sınıf öğrencisi Bengisu Belen’in “Kanatsız Yükseliş” öyküsü ikinciliğe ve İzmir’in Menemen ilçesinden 6. sınıf öğrencisi Cem Demir’in “Harkıt, Harkıt, Torbanı Sarkıt!” öyküsü üçüncülüğe değer görüldü.

Haberin Devamı

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2015 Ödül Töreni, 3 Ekim Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde Günışığı Kitaplığı tarafından beşincisi düzenlenecek edebiyat yayıncılığı konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü kapsamında gerçekleşecek. Yayınevinin 20. yılına da “merhaba” diyeceği konferansın sonunda düzenlenecek törene aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katılacak öğrenciler ödüllerini, usta edebiyatçıların elinden alacak ve pek çok yazarla, edebiyat yayıncılığına emek veren yayıncılarla tanışma fırsatı bulacaklar. Yarışmada dereceye giren öykülerle birlikte, seçilen 7 “okumalık” öykü de Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2015 Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda yer alacak.

Yarışmanın 2016 yılı teması ise, Zeynep Cemali’nin Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği kitabındaki “Kara gözlerinde şimşekler çakıyordu,” cümlesinden yola çıkılarak “adalet” olarak belirlendi. 2016 yılı seçici kurulu; Cemil Kavukçu, Karin Karakaşlı, Nazlı Eray, Yusuf Çotuksöken ve Müren Beykan’dan oluşuyor. Yurt genelinde duyurulan yarışma için son başvuru tarihi 18 Mayıs 2016.