Ankara Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

14.02.2018 - 19:06 | Son Güncellenme:

.

Zeytin Dalı Harekatına Destek

AĞRI (AA) - Memur-Sen Ağrı Şubesi, Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Gümüşer, Mehmetçiğin vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiriyor.

Harekatın 26. günündeyken bir askerin "Beklemesinler" diyerek cepheye koştuğunu hatırlatan Gümüşer, "Yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı.
Operasyonun başlangıcından bugüne kadar 'Düğüne gidiyoruz' diyen 31 yiğidimizi şehadete uğurladık. Vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah Türbesi kabul ediyoruz." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananların, yanlış anlamak için çırpınanlar ve çarpıtarak anlatmak için kıvrananların olduğuna dikkati çeken Gümüşer, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını, 'sivil hassasiyeti' ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var. Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir."

Gümüşer, Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adı olduğuna vurgu yaptı.

DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasında gizli kirli ittifakın bütün çıplaklığıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Gümüşer, "DEAŞ'la mücadele ediyor' diyerek PYD'nin terör faaliyetlerinin DEAŞ'le üstünün örtüldüğünü de hepimiz biliyoruz. Daha da ötesi, DAEŞ'le mücadele hikayesi abartılarak ile PYD'nin silah sermayesi artırılarak, örgütler arası dayanışmanın derinleştirildiğini de biliyoruz. '15 Temmuz darbe girişimiyle ordusu zayıfladı' dedikleri Türkiye’nin teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlar sonrasında, sivil katliam yapmakla mahir bazı ülkelerin 'siviller zarar görüyor' kartını devreye sokmaları da gerçekten manidar." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz." diyen Gümüşer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz. Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de Allah yardımcınız olsun diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz."