Gündem Zeytin Dalı’ şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Zeytin Dalı’ şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

05.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) ve Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu (28) ile Kilis’in Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine atılan roketin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram (27), dün son yolculuklarına uğurlandı. Bayram’ın cenaze törenine Başbakan Yıldırım da katıldı...

Zeytin Dalı’ şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın (25) naaşı, Isparta’da baba evine getirilip helallik alındı. Yılmaz için Isparta Valiliği önünde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, askeri ve mülki erkan, kent protokolü ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Bakan Zeybekci, şehit babası Süleyman Hilmi Yılmaz ve aile yakınlarına baş sağlığı dileyerek, “Bayrağımız onlar sayesinde dalgalanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı’ şehitleri sonsuzluğa uğurlandı
Namazı dedesi kıldırdı

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına komando beresi konuldu. Cenaze namazını şehidin dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Cenaze namazı sonrası şehidin babası, annesi Emine, kardeşi Alperen Yılmaz ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı Karaağaç Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Babası ‘ağlamayın’ dedi

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve önceki gün şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz’ün (21) cenazesi ilk olarak Adana’ya getirildi. Baba ocağında helallik alınmasının ardından cenaze Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Beyaz Kışlakçı Mahallesi’ne götürüldü. Acılı baba Aziz Akagündüz, tabut başında gözyaşı dökenlerin yanına giderek ağlamamalarını istedi. Akagündüz, Beyaz
Kışlakçı Mahallesi’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı’ şehitleri sonsuzluğa uğurlandı

Acılı babayı yalnız bırakmadı?

Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın (27), Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Yıldırım, şehidin annesi Zeycan ile babası Mustafa Bayram’a başsağlığı diledi. 4 kardeşi olan şehidin erkek kardeşi parkasını, bir kız kardeşi de askeri tören üniformasını giyerek törene katıldı. Kırıkhan Mezarlık Kompleksi’nde kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlarda taşınan şehidin cenazesi Kırıkhan Şehitliği’nde toprağa verildi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Yıldırım, daha sonra Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen havan saldırısında 22 Ocak’ta şehit olan TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş’ın Kurtlusoğuksu Mahallesi’ndeki babaevine geçti. Elitaş’ın ailesine taziyelerini ileten Başbakan Yıldırım’a, ziyarette bakanlar Soylu ve Arslan da eşlik etti.

‘Bağımsızlık mücadelesi’

Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu’nun (28) Elazığ’daki Merkez Mevlana Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehidin babası Metin Murat, annesi Filiz, kardeşleri Çağrı ve Melike Gürsu ile yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı’ şehitleri sonsuzluğa uğurlandı
Cenaze töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Bu bizim için bir bağımsızlık mücadelesidir. Bakın 20 Ocak’tan itibaren terör örgütü Afrin bölgesinden ülkemize yönelik 90’a yakın saldırıda bulundu. Bunlar bir günde olmadı. Bu silahları bir günde getirmediler. Demek ki hazırlıklarını aylar ve yıllar öncesinden yapmışlar. Şunu hiç kimse unutmasın, bu millet birlik ve beraberliği için ne yapılması gerekiyorsa yapar” diye konuştu. Canikli, konuşmasının sonunda Şehit Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu için dua etti, gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmanın ardından Bakan Nurettin Canikli tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konularak askeri tören geçişi yapıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi, Elazığ Garnizon Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.