Zeytin Salatası

Merhaba,

Zeytinin tarihi hikayesinin Yunanistan’ın Santorini Adası’na kadar dayandığı söylenir. Adada yapılan kazılarda kırk bin yıllık zeytin yaprağı fosillerine rastlanmıştır. Bütün efsaneler onun üzerine yazılmışsa da gerçek yazıt aşağıdaki reçetededir.:)

Zeytin salatası aslında her mevsim yapılabilecek, yemeklerde, kahvaltılarda sunulabilecek en kutsal lezzettir. Yazın taze domates kullanılan salatada, kışın görevi kurutulmuş domatesler üstlenir.

MALZEMELER:
250 gr. yeşil iri kırma zeytin
150 gr. çekirdeksiz ızgara zeytin
2 yemek kaşığı yeşil mini zeytin
6-7 adet kurutulmuş domates
Maydanoz
Nane
Susam
Zeytinyağ
Nar
Ceviz içi
Limon

Haberin Devamı

YAPILIŞI:
İlk önce kuru domatesleri bir kasede sıcak suda biraz bekletiyoruz. Bu arada büyükçe bir kaseye kırma zeytinleri bıçakla ayırarak çekirdeklerinden kurtarıyoruz. Izgara zeytinleri çekirdeksiz olduğu için hiç kesmeden katıyoruz. Mini zeytinlerin de çekirdeklerini çıkartıp ekliyoruz. Domateslerin suyunu süzüp iri iri doğruyoruz. Bir avuç ceviz içini irice kırıyoruz. Ardından 8-10 dal maydanoz, bir avuç taze nane, bir tatlı kaşığı susam, biraz nar tanesi eklenir. Zeytinyağı ve limon sosu gezdirilir ve karıştırılır. Zeytinlerin tuzu yeterli geldiğinden ben ayrıca tuz ilave etmiyorum.

Afiyet olsun. İnstagram adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme