Ekonomi Zeytinburnu’na ‘mega’ doping!

Zeytinburnu’na ‘mega’ doping!

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deri fabrikaları, tekstil atölyeleri gibi merkezlerle bilinen Zeytinburnu, markalı konut projeleriyle kentsel dönüşüm yolunda hızla ilerliyor. E5 karayolu, Avrasya Tüneli, mevcut ve planlanan raylı sistemlerle birlikte ilçenin, 5 yıl içinde değerini yüzde 112 artırması öngörülüyor.

Zeytinburnu’na ‘mega’ doping

Zeytinburnu Belediyesi tarafından EPOS ve REIDIN araştırma şirketlerine hazırlatılan bağımsız gayrimenkul raporlarına göre, ilçenin sahil hattı sayesinde Londra ve Barcelona benzeri bir gelişim göstereceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçeye yatırım yapanların gelecekte karşılığını fazlasıyla alacaklarına vurgu yaparak, “Komşumuz Bakırköy’e göre ilçemizde konut fiyatları halen yarı yarıya ucuz. Markalı konutların da yer alacağı yeni Zeytinburnu’nun inşasıyla aradaki fark kapanacak” dedi.

Zeytinburnu’na ‘mega’ doping

İşyerleri tahliye edilecek

Zeytinburnu’nun potansiyeli ile sunduğu yatırım fırsatlarını içeren araştırma, Prof. Dr. Emre Alkin’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde konuşan Doç. Dr. Ali Hepşen, Doç. Dr. Işıl Erol ve Dr. Özdemir Sönmez tarafından değerlendirildi.

Murat Aydın, 25 bine yakın işyeri, 10 bin civarında imalathane ve 170 fabrika ile Zeytinburnu’nun Türkiye’de üretime en çok katkı sunan ilçelerden olduğunu söyledi. İşyerlerini ilçe dışına kaydırarak ilçeyi modern bir yerleşim alanına dönüştürmeyi planladıklarını belirten Aydın, “İlçemiz sınırları içinde yer alan Nakliyeciler Sitesi ve atölyeler başta olmak üzere mevcut işyerlerinin önemli bir kısmını tahliye edeceğiz. Yeni yüzüne yakışır bir kültür vadisi ve devasa bir parkı Zeytinburnu’na inşa edeceğiz. Küçükçekmece’ye kadar sahile boydan boya bir yürüyüş parkuru kazandıracağız. Zeyport Liman projemiz içinse girişimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Mini Barcelona olacak’

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçeyi ‘baştan aşağı yenileme planlarını’ uygulamayı kolaylaştırdığını anlatan Aydın, Barselona’nın gelişim sürecinden örnek vererek, “Barselona’nın 1980’lerdeki durumunu ve bugünkü modern çehresini biliyoruz. Biz de Zeytinburnu’nda 5 yıl içinde mini bir Barselona inşa etmek istiyoruz” dedi.

Avantajı deniz

Panelde, ilçenin ‘sahil bandı’nın gelişimine katkısına dikkat çekildi. Yapı ruhsatı, yapı kullanım izni belgesi, konut satışları ve nüfusun da bu anlamda sürekli bir büyüme gösterdiği ifade edildi. Ayrıca sahil şeridinin ilçenin değerini artırması dışında, denizle bağlantının bölgede profil, statü, kültürel gelişime de önemli katkı sağladığı dile getirildi.