Dünya Akıncı’dan Anastasiadis’e tebrik

Akıncı’dan Anastasiadis’e tebrik

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi liderliğine yeniden seçilen Nikos Anastasiadis’i tebrik etti.

Akıncı’dan Anastasiadis’e tebrik

Cumhurbaşkanı Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Anastasiadis’in ikinci döneminde Kıbrıs’ın kalıcı barış ve huzuru için daha gerçekçi ve yapıcı bir politika izlemesini diliyorum” ifadesini de kullandı.

Haberin Devamı

Çözüm için çalışacak

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yeniden başkan seçilen Nikos Anastasiadis ise, ideolojik farklılıkları bir kenara bırakarak görevini yapacağını belirtti. Kıbrıslı Rumları 5 yıl daha yönetecek Anastasiadis, zafer konuşmasını Lefkoşa’daki Tasos Papadopulos Özgürlük Stadyumu’nda düzenlen resmi törende yaptı. Kıbrıs meselesini “ilk önceliği” olarak niteleyen Anastasiadis, Kıbrıslı Rumların endişe ve güvenlik kaygılarının yanı sıra Kıbrıslı Türklerin de “makul hassasiyetlerini” göz önünde tutacak bir çözüm için çalışacağını kaydetti. Güney Kıbrıslıların sandık başına gittiği seçimlerin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre, Anastasiadis oyların yüzde 56’sını, rakibi Malas ise oyların yüzde 44’ünü almıştı.