Aydın Zeytinin Hasadı, Tadımı Ve İnsan Sağlığına Yararları Konusunda Eğitim Verildi

Zeytinin Hasadı, Tadımı Ve İnsan Sağlığına Yararları Konusunda Eğitim Verildi

27.03.2017 - 10:47 | Son Güncellenme:

.

Zeytinin Hasadı, Tadımı Ve İnsan Sağlığına Yararları Konusunda Eğitim Verildi

Aydın Ticaret Borsası tarafından yürütülen ‘Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması’ projes kapsamında “Zeytin Hasadı, Zeytinyağı Üretimi, Zeytinyağı Tadımı ve Zeytinyağının İnsan Sağlığına Yararları” eğitimi gerçekleştirildi.

İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) ve Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş ortaklığında, Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurularak, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen “Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi” kapsamında, Borsamız üyelerine yönelik olarak “Zeytin Hasadı, Zeytinyağı Üretimi, Zeytinyağı Tadımı ve Zeytinyağının İnsan Sağlığına Yararları” başlığı altında eğitim gerçekleştirildi.

Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması Projesi kapsamında gerçekleşen Eğitim Zeytin Hasadı, Zeytinyağı Üretimi, Zeytinyağı Tadımı ve Zeytinyağının İnsan Sağlığına Yararları başlığı altında; ADÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu tarafından “Zeytinyağı Üretiminden Tüketimine Eğitim Şart” sloganı ile Zeytinyağı Nasıl Bir Yağdır, Zeytinyağı ve Doğru Bilinen Yanlışlar, Tadım Nedir ve Nasıl Yapılır, Üretim, Hasat, İşleme, Depolama, Ambalajlama, Tüketim, Zeytinyağı ve Sağlık, Zeytinyağının Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Sağlığa Etkileri, Zeytinyağı Kalite Tespitinde üç Analiz (Fiziksel-Kimyasal- Duyusal ) Duyusal Değerlendirme Pozitif Özellikler / Negatif Özeller (Kusurlar) başlıklarında gerçekleştirildi. Eğitimin uygulama aşamasında katılımcılara, Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Yusuf Küçük, İdris Kurt, Gülsün Çoşar tarafından Zeytinyağı tadımı yaptırılarak, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

Eğitim sonrası değerlendirmede bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “Mali, satış-pazarlama, ihracat kurumsallaşma kapasitelerinin artışını sağlamak, rekabet edebilirliklerini arttırmak ve Kobilerin markalaşmasına katkı sağlamak projemizin hedefleri arasındadır. Proje kapsamında geçtiğimiz süreçte sektörde faaliyet gösteren Borsamız üyesi 35 KOBİ’ye yönelik ‘Marka Oluşturma ve Markalaşma’, ‘Aile Şirketleri Yönetimi ve Kurumsallaşma’, ‘Dış Ticaret’, ‘Satış - Pazarlama Eğitimlerini’ gerçekleştirmiştik. ‘Zeytin Hasadı, Zeytinyağı Üretimi, Zeytinyağı Tadımı ve Zeytinyağının İnsan Sağlığına Yararları’ eğitimimizi de başarı ile gerçekleştirdik. Katılımcılara, değerli Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu’na, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Yusuf Küçük, İdris Kurt, Gülsün Çoşar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Projemiz kapsamında son eğitimimiz olan ‘Kobi Destekleri Eğitimi’ Nisan ayında Borsamız toplantı salonunda gerçekleşecek olup, kayıt olmak isteyen üyelerimizin Borsamız ile irtibata geçmelerini bekliyoruz” diye konuştu.