Malzemeler:

1 kg. çiriş otu
1 adet soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynar su

Ön hazırlık:
Soğan soyulur ve yemeklik doğranır. Pirinç yıkanır. Çiriş otunun kök kısımları kesilir ve sap kısmı üzerinde bulunan şeffaf çanak yapraklar tek tek ayrılır. Çanak yaprağın ayrılması ile çiriş otu yaprakları serbest kalır. Yapraklar iyice yıkanır. Ardından, suyu süzülmüş çiriş otu 1-2 cm. uzunlukta kuşbaşı doğranıp, kabında bekletilir
 

Pişirme kısmı: 
Tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Üzerine soğan ilave edilir ve düşük ısıda kavrulur. Bu sırada tencerenin orta kısmına domates salçası katılır ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ardından 1 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilir. Üzerine doğranmış çiriş otu ilave edilip, karıştırılır.

Çiriş otunun diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, pirinçler ilave edilir, malzemeler karıştırılır. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılır. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilir. 20 dakika sonra çiriş otu yemeğiniz servise hazır.

Afiyet olsun.