Geri Dön

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Sofraların vazgeçilmezi ve zeytinyağlıların sultanı olarak bilinen kolay enginar yemeği tarifi, size hafif bir öğün sunacak. Evinizde kolayca yapabileceğiniz zeytinyağlı enginar hem çok sağlıklı hem de çok doyurucu. Peki, zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır? İşte kolay pratik enginar tarifi ve zeytinyağlı enginar yemeği yapımı...

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı arpacık soğan
4/5 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

Taze fesleğen veya dereotu

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Enginar antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım, sindirim sistemi ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca tüm kan hücrelerini temizleyen enginarı sofranıza davet etmeye ne dersiniz? Zeytinyağlılar arasında çok sevilen kolay enginar tarifi size hem sağlıklı hem de hafif bir öğün sunacak. Evinizde kolay enginar yemeği ve zeytinyağlı enginar hazırlamak için malzemeler oldukça basit. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik enginar yemeği tarifi, zeytinyağlı enginar yapımı... 

Birinci adım: Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin.

İkinci adım: Soğanları ve sarımsakları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.

Üçüncü adım: Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bezelyeleri ayrı kabın içinde hafif haşlayın.

Dördüncü adım: Soğan ve sarımsakları yağda kavurup haşlamış olduğunuz havuç, bezelye ve patatesi ekleyip birlikte kavurun. Şekeri ve tuzu bu sırada ekleyebilirsiniz.

Beşinci adım: Yağladığınız tencereye enginarları dizip üstüne kavurduğunuz harcı kaşık yardımıyla ekleyin.

Altıncı adım: Üzerine su ve limonu ekleyip pişirmeye bırakın.

Son adım: Pişen enginarlarınızın üzerini taze fesleğen ya da dereotu ekleyip servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber