Zihne Çalışmak Neden Önemli?

Her gün evden çıkarken o günün güzel geçmesini isteriz. Fakat her zaman bu isteğimiz gerçekleşmez. “sen yaratıcısın, kendi dünyanı yaratırsın” dedikleri halde böyle bir sonucun ortaya çıkması şaşırtıcıdır. Bu söz gerçekten doğru ise neden böyle bir sonuçla karşılaşıyoruz?

Çünkü niyetimizde kalmak yerine bu niyeti nasıl gerçekleştireceğimize odaklanıyoruz. Günümüzün keyifli geçmesi adına o gün mutluluğumuzu bozabilecek her ne varsa onu yok etmeye odaklanıyoruz. Ve zihnimizden şu tarz düşünceler geçiyor;

Haberin Devamı

Ayşe ile konuşmayayım, keyfimi bozulabilir”, “ Bu toplantıya katılmamakta fayda var, sinirim bozulabilir” , “ Bu geziye, onlarla gitmeyeyim, keyfimi bozulabilir”, “ En iyisi bu akşam ...da kalmayayım, keyfim kaçabilir”, “en iyisi bu programı seyretmeyeyim, tansiyonum çıkabilir”

Zihnimizden geçen bu tarz düşüncelere itibar ettiğimizde insanlardan uzaklaşıyor, kendimizi sinema, tiyatro, seyahat etmek gibi ruhumuza iyi gelecek aktivitelerden mahrum bırakıyor, dünyada neler olduğundan bir haber yaşamaya başlıyoruz. Zamanla bu tarz aktivitelerin sayısı fazlalaşınca da çevremizle bağlantımızı koparıyoruz. Bu da yaşam enerjimizi düşürüyor.

Büyük hocalar hep “çözümün içeride” olduğunu söylerler. İçeriye giden en doğru yolun ise zihne çalışmak olduğundan bahsederler. Biz ise bunun doğru olduğunu biliriz fakat bunu yapmayı nedense erteliyoruz. Örneğin, bacağınız kırıldığında ne yaparsınız?

Hemen doktora gider, röntgen çektirir, bacağınızı alçıya aldırır. İyileşme süreci boyunca yediğiniz yemeklere dikkat eder, alkol vb gibi kullanmaz, sürekli sağlığınızı izleme halinde kalırsınız. Tıpkı kırılan bacağımız için aldığımız önlemler gibi güzel bir şeyler olsun diye sürekli negatife yönelen zihnimiz için de an evvel bir şeyler yapmayı düşünmeliyiz.

Ben zihnime çalışırken nefes, meditasyon , inanç çalışması ( Theta Healing) ve The Work the work tekniğini kullanırım. Gününüzün keyifli geçmesini isterseniz size de zihne çalışabileceğinizi en uygun tekniğini uygulamaya başlayın derim.

Haberin Devamı

Her Daim Sevgi ve Işıkla

www.nefestr.com