Gündem Zimbabve mutfağı gümrüğe takıldı

Zimbabve mutfağı gümrüğe takıldı

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da yapılan ‘Zimbabve Gecesi’ için getirilen timsah, kanguru, deve, piton ve zebra eti gümrükten geçmeyince, konuklara balık ve tavuk ikram edildi

Zimbabve mutfağı gümrüğe takıldı

Expo 2016 Antalya’daki Zimbabve Milli Günü kutlamaları dolayısıyla Serik illçesinde bulunan Calista Luxury Otel’de gala yemeği düzenlendi.

Zimbabve Cumhuriyeti Tarım, Mekanizasyon ve Sulama Bakanı Joseph M. Made ile Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler ve Kooperatif Bakanı Sithembiso Nyoni’nin de katıldığı gecede Zimbabve’yi tanıtmak ve konuklara ikram etmek amacıyla timsah, kanguru, tek hörgüçlü deve, piton ve zebra eti gibi yiyecekler getirilmek istendi. Ancak bu ürünlerin gümrükten girişine izin verilmedi.

Yemekleri yapmak için İtalya’dan özel aşçı getirilirken, gümrükte kalan ürünlerin yerine gecenin menüsü kılıç balığı, bonfile ve tavuk oldu. Zimbabveli yetkililerin gümrükten geçmeyen yiyecekleri iki kez talep ettikleri, ancak olumsuz yanıt verildiği belirtildi.

Renkli danslar

Zimbabve Milli Gün kutlamalarına ülkenin ünlü şarkıcısı Hope Masike’nin şarkıları renk kattı. Masike, ‘Mbira’ adlı geleneksel müzik aletiyle çaldığı ve seslendirdiği şarkılarla beğenildi. St. Peter’s Tokoyo İlkokulu öğrencilerinin sunduğu geleneksel dans gösterileri ise ilgiyle izlendi.

Bu arada Zimbabve Milli Günü kutlamaları kapsamında Turkcell Expo Kulesi, Zimbabve bayrağının renklerine büründü.