Edirne Ziraat Bankası Yöneticilerinden Etso'ya Ziyaret

Ziraat Bankası Yöneticilerinden Etso'ya Ziyaret

13.08.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

Ziraat Bankası Yöneticilerinden Etsoya Ziyaret

EDİRNE (AA) - Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Kemalettin Bayat ve Edirne Şube Yöneticisi Yusuf Şekerci, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt'u ziyaret etti.

Haberin Devamı

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zıpkınkurt ziyarette, oda üyelerinin finans kaynaklarına kolay erişiminin sağlanması için taleplerini iletti.

Bayat da Ziraat Bankası olarak tarımsal üretime yönelik avantajlı faiz oranı uyguladıklarını belirtti. Reel sektörde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi firmalarına da aynı şekilde avantajlı faiz oranları içeren ürünler sunduklarını aktaran Bayat, KGF kefaleti ile kredi kullandırımlarının devam ettiğini ifade etti.

Şekerci ise tarımın finansmanına yönelik olarak bitkisel ve hayvansal üretim konularında çiftçilerin tohum, fide, mazot, gübre, yem, hayvan alımı gibi her türlü işletme giderlerinin karşılanması, tarımsal sulamaya yönelik sulama ekipmanlarının satın alınması, traktör, biçerdöver ve mekanizasyon alımlarının finansmanına yönelik her yıl Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen faiz oranları üzerinden yüzde 75'e varan oranlarda indirim uygulayarak, tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerin finansmana erişimini en uygun faiz oranları ile sağladıklarını kaydetti.