Ekonomi ‘Ziraat Katılım’ın ihracına talep yağdı

‘Ziraat Katılım’ın ihracına talep yağdı

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Katılım Bankası A.Ş., 200 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladı.

‘Ziraat Katılım’ın ihracına talep yağdı

Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 21 Şubat 2018’de gerçekleştirilen ihraç ile 104 gün vadeli 200 milyon TL fonlama temin edildi. Yapılan açıklamada, Ziraat Katılım’ın kira sertifikası ihracına nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının üzerinde talep geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

200 milyon TL

Kira sertifikası ihracına gelen talepten memnun olduklarını belirten Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, “Ziraat Katılım bugün ondördüncü kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bundan önceki ihraçlarımızda olduğu gibi, bugün gerçekleştirdiğimiz 200 milyon TL kira sertifikası ihracımıza gelen yüksek talep, Ziraat Katılım’ın güçlü sermaye yapısına, aktif kalitesine ve ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin artarak devam ettiğini göstermektedir” dedi.
Özdemir, “Ziraat Katılım olarak sektörün öncüsü olma vizyonumuz ile önümüzdeki dönemde de ülkemiz adına hep beraber çalışmaya, katılım bankacılığının ruhunu temsil eden, ‘Paylaştıkça daha fazlası’ ilkemizle büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.