Erzincan Zirve Ateşten Gömlek

Zirve Ateşten Gömlek

07.03.2018 - 14:02 | Son Güncellenme:

.

Zirve Ateşten Gömlek

Kıran kırana maçların oynandığı ve liderliğin birçok kez el değiştirdiği Spor Toto 3. Lig 2’inci grupta şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Hangi takımın ipi göğüsleyeceğini şu an hiç kimse tahmin edemiyor.Anagold 24 Erzincanspor’un Şampiyonluk mücadelesi verdiği Spor Toto 3. Lig 2’inci grupta, zirve adeta ateşten gömlek. Altı takımın şampiyonluk yarışı verdiği ligde özellikle ilk 5 sıradaki takımlar, şampiyonluk için favori gösteriliyor. Ancak, yine de ipi hangi takımın göğüsleyeceği şimdilik tahmin edilemiyor.
25 HAFTADA 8 LİDER
Spor Toto 3. Lig 2’inci grupta geride kalan 25 haftada liderlik koltuğu 8 kez el değiştirdi. Büyük çekişmelerin yaşandığı zirve yarışında 7 hafta Turgutluspor liderlik koltuğunda otururken, 6 hafta son lider Darıca Gençlerbirliği ve 5 hafta ise Pazarspor liderlik koltuğunda oturdu.
PUANLAR BİRBİRİNE ÇOK YAKIN
3. Lig 2’inci grupta 25’nci hafta sonunda 49 puanla Darıca Gençlerbirliği zirvede oturmaya devam etti. Erzincanspor’da 46 puan ikinci sırada yer alarak lideri yakınan takip ediyor. Diyerbekirspor 45 puanla bu iki takımı takip ediyor. Ankarademirspor 44 puanla 4.’ncü sırada yer alırken 42 puanla Yeni Orduspor beşinci sırada yer alıyor. Pazarspor ve Tire1922 Spor ise matematiksel olarak, şampiyonluk iddialarını devam ettiriyorlar.
KİLİT MAÇLAR BU HAFTA OYNANIYOR
Spor Toto 3. Lig 2’inci grupta en kritik maçlardan biri bu hafta Diyarbakır’da ve Orduda oynanacak. Grupta 3’ncü sırada bulunan Diyarbekirspor 26. Hafta maçında - Darıca Gençlerbirliğini evinde konuk edecek. Grupta düğümü çözecek maçlardan biride Yeni Orduspor ile Anagold 24 Erzincanspor maçı olacak. Bu maçların sonucu şu en çok merak edilen karşılaşmalar olurken, şampiyonluk düğümünü çözecek olan bu maçların sonucunu diğer takımlarda merakla bekliyor.
ŞAMPİYON TFF 2. LİG’E
Çift devreli oynan ve 34’ncü hafta sonunda grupta 16, 17 ve 18. sıraları alan toplam 3takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek. Müsabakalar sonunda grupta ilk sırayı alan takım doğrudan TFF 2. Lig’e yükselecek. Gruplarında 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar ise 2. Lig’e yükselecek son ekibin belirleneceği play-off müsabakalarına katılacak.
AMATÖR LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ
Tarihi başarılarla dolu olan ve üst üste 4 yıl şampiyon olan Kayseri Erciyesspor, TFF 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta 25’nci hafta oynanan maçta Diyarbekirspor’a 10-1 gibi farklı bir skor ile yenilerek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşmesi kesinleşti. Ligde şimdiye kadar oynadığı 25 maçtan 3 beraberlik ve 22 mağlubiyet alan Kayseri Erciyesspor, Van deplasmanına maddi imkansızlıklar için gitmediğinden beraberliklerden aldığı 3 puanı da silinmişti.