Malatya ZİRVE’DE 104.DURUŞMA SONA ERDİ

ZİRVE’DE 104.DURUŞMA SONA ERDİ

06.05.2015 - 17:41 | Son Güncellenme:

.

ZİRVE’DE 104.DURUŞMA SONA ERDİ

Zirve Yayınevi Davasında tutuksuz sanık olarak yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolun’un avukatı İlkay Sezer, davanın savcısını eleştirerek, “Bu salondan Türk askerlerini tutuklu çıkarmayacağız” dedi.
Zirve Davasının öğleden sonra görülen oturumunda söz alan emekli Orgeneral Hurşit Tolun’un avukatı İlkay Sezer, gizli tanık olarak ifadeler veren İlker Çınar’ın çelişkili ifadeleri ve yalanlarını delillerle ortaya koyduklarını iddia ederek, davanın savcısı Zafer Hazar’a yüklendi. Hukukta, fizik ve kimya gibi formüller olmadığını anlatan Sezer, "Akıl, mantık, bilim ve biraz da vicdan vardır. Davanın savcıları görevlerini yapamadığı için doğruları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yani iğneyle kuyu kazmıyoruz. Bu yalan ve çelişkili belgelerle insanları tutuklamaya çalışıyorlar. Ortaya çıkardığımız o kadar delil ve belgeye rağmen iddia makamı hala mütalaasını tekrarlıyor. Bu salondan Türk askerlerini tutuklu çıkarmayacağız. Delilleri iddia makamı tartışsaydı eğer, flaş bellek daha önce oraya çıkardı. Sayın savcım şimdi bana kızıyor ama ben usule uygun savunma yapıyorum. Çatır çatır savunmamı yapacağım. Yanlış olduğunu tabii ki söyleyeceğim, kanun da bu yazıyor. Esas hakkındaki mütalaayı neye göre verdiniz sayın savcım? Dosyaya sonra da giren İlker Çınar’ın kendi beyanları dikkate alındığında İlker Çınar’ın mutlaka mahkeme huzurunda yeniden sorgusunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Celse arasında dosyaya gelen ELBA isimli CD imajlarını incelememiz gerekiyor. Bu incelememiz bittikten sonra esas hakkındaki savunmamızı yapacağız” dedi. İlkay Sezer’in ifadeleri nedeniyle konuşan Savcı Zafer Hazar ise, “Beni değil mahkeme heyetini ikna etmek zorundasınız. Delilleri bana değil, mahkemeye sunacaksınız” ifadelerini kullandı.
Sonra kısa bir ara veren mahkeme heyeti ara kararları açıkladı. Mahkeme, Emre Günaydın, Salih Gürler, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Abuzer Yıldırım’ın adli kontrol kararlarının kaldırılması veya yumuşatılması yönündeki taleplerin reddine, esas hakkında savunma yapmak için süre talep eden sanıklar ve sanık müdafilerine istedikleri sürenin verilmesine karar verdi.
Yine sanıklardan Mehmet Ülger’in, Hanifi Avcı’nın tanık olarak dinlenilmesi yönündeki talebinin de reddine karar veren Mahkeme, bir kısım sanıklar ve sanık müdafilerinin İlker Çınar’ın yeniden mahkeme huzurunda dinlenmesi yönündeki taleplerinin de şu aşamada reddine karar verdi.
Mahkeme, sanık Varol Bülent Aral’ın tutukluluk halinin devamına ve gelecek duruşmada hazır bulundurulmamasına karar vererek duruşmayı 3 Haziran’a erteledi.