Gündem Zombi hapı nedir? Flakkanın etkileri neler?

Zombi hapı nedir? Flakkanın etkileri neler?

25.04.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

Kullanan kişiyi zombiye dönüştürdüğü söylenen flakka, can almaya devam ediyor. Peki bu flakka tam olarak nedir? İnsanı zombiye dönüştürdüğü doğru mu? Kullanan kişiye etkileri nelerdir, zararı var mıdır? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Zombi hapı nedir Flakkanın etkileri neler

Flakka (zombi hapı) nedir?

Haberin Devamı

İlk defa Amerika’nın Miami şehrinde ortaya çıkan bu uyuşturucu madde, aslında Rus üretimi bir kimyasaldır. Bilimsel adı “ alpha- pyrrolidinopentiophenone” olan uyuşturucu, banyo tuzunda bulunan “amfetamin”e benzemektedir. Sentetik bir uyuşturucu olan flakka, görünüm olarak tuza benzer.

Flakka’nın etkileri neler? Zararı var mı?

İlk anından itibaren kullanan kişide saldırganlık başlar. Kalp atışında ani hızlanmalar kişiyi kalp krizine kadar götürebilir. Kişi halüsinasyonlar görür ve bu halüsinasyonlar onu saldırganlığa iter. Hatta kendi kendine bile zarar verebilir. Kişide güç patlaması yaşatan bu sentetik uyuşturucu, kullanıcının bu güçten zehirlenmesine neden oluyor. Vücut ısısında anormal bir artışa sebep olan dopamin salgısı da hat safhalara ulaşır. Kişinin vücut ısısı aşırı derecede arttığı için kendisini bir şeyin yaktığını düşünüp kendi derisini parçalamaya başlar. Flakka acıyı hissetmemeye sebep olmasından dolayı kişi, kendine zarar verse bile hissetmez.

Haberin Devamı

Etkisi 4- 8 saat arası süren flakka (zombi hapı), en az kokain ve meth kadar zararlı bir sentetik uyuşturu çeşididir.

Zombiye dönüştürdüğü doğru mu?

Flakka, kullanan kişilerde saldırganlığa sebep oluyor ve kişi otokontrolünü kaybediyor. Kullananlarda zombi gibi hareketler, insan eti yeme vs. gibi davranışlar görülüyor.

Nasıl ortaya çıktı?

2012 yılında Miami’de bir grup polis, bir adamın evsiz birinin yüzünü yediğini fark etti. Rudy Eugene adındaki bu saldırgan adam polisin uyarılarına kulak asmayınca polis tarafından vurularak öldürüldü. Yapılan otopsi testleri sonucunda, saldırgan Rudy Eugene’nin kanında ABD sokaklarında “vanilla sky, purple rain vs.” gibi isimlerle satılan sentetik uyuşturucunun olduğunu fark ettiler.

Aynı yıl, bir adam İstanbul Taksim’de kendini Atatürk heykelinin tepesinden aşağıya atmıştı. O zamanlar flakka Türkiye’de pek bilinmiyordu, bu yüzden kanındaki uyuşturucunun ne olduğu anlaşılamamıştı.

Yine aynı sene, Morgan State Üniversitesi’nde okuyan 21 yaşındaki bir öğrenci oda arkadaşını öldürüp kalbini ve beynini yediğini polise itiraf etti. Evet, cinayeti işleyen öğrenci flakkanın etkisindeydi.