Gündem Zor dönemde Kürt siyaseti için çalıştı

Zor dönemde Kürt siyaseti için çalıştı

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını kaybeden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için 9 yıl süresince HADEP Genel Başkanlığı yaptığı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi önünde cenaze töreni düzenlendi

Zor dönemde Kürt siyaseti için çalıştı

Törene; Bozlak’ın eşi çocukları ve ailesi, HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DBP eş başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDK eş sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekili Atilla Kart, Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, siyasi partiler, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Genel merkez binasına Bozlak’ın üzerinde Kürtçe, “Biz seni unutmayacağız” yazılı büyük bir fotoğrafı asıldı. Hastaneden TBMM ambulansı tarafından alınan cenaze, genel merkeze getirildi. Bozlak ailesi adına konuşan Rukan Bozlak, babasının en zorlu dönemlerde Kürt sorununun çözümü için mücadele verdiğini belirterek, “Babam bir hukuk adamıydı, demokrasi aşığıydı. Yaşamını insan hak ve özgürlüklerini savunmaya adamıştı. Doğru bilidiğinden asla şaşmadı asla vazgeçmedi” dedi. Dicle ise yaptığı konuşmada, Bozlak’ın kontrgerilla saldırısı ile yaralandığını, halen o suikastın tetikçileri ve azmettiricilerinin bulunmadığını söyledi. Devletin Kürt halkı ile barışması için bütün faili meçhul kontrgerilla eylemlerinin tüm çıplaklığı ile açığa çıkarılması gerektiğine dikkati çeken Dicle, Kürtlerin hâlâ devletle barışmadığını söyledi. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş da yaptığı konuşmada, “Murat başkan hiçbir zaman kendi siyasi düşünceleri ve siyasi rolü için hiç kimsenin önünde eğilmemiştir. Onun bu dik duruşu sayesinde bugün biz buradayız” dedi.
Konuşmalar ve duaların ardından Bozlak’ın cenazesi, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Aktaş köyünde toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozlak’ın eşi Zeycan Bozlak ve HDP Eş Başkanı Demirtaş’ı arayarak başsağlığı diledi.