Geri Dön
İsrailli grup Ouzo Bazooka, Barış Manço'nun anısını yaşatıyor

İsrailli grup Ouzo Bazooka, Barış Manço'nun anısını yaşatıyor

Tel Aviv merkezli grup Ouzo Bazooka, Barış Manço'ya duyduğu saygıyı, 'Kirpiklerini Ok Eyle' isimli şarkıya yaptıkları muazzam coverla ortaya koyuyor. Henüz kendilerini dinlememiş olanlar için müthiş bir fırsat, daha önce dinleyenler içinse harika ötesi bir keşif.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

İsrail doğumlu grup Ouzo Bazooka, saykodelik rock müziğin son 10 yılda çıkardığı önemli isimlerden biri. İmza attıkları tüm albümlerle Akdeniz'in sıcak rüzgarlarını yüzümüze yüzümüze vurmalarının yanında, samimiyetleri ve yaratıcılıklarıyla da göz doldurdular. Ocak ayı içerisinde piyasaya sürdükleri albüm içerisinde ise, Türkiye'yi de ilgilendiren bir sürpriz vardı. O sürpriz sayesinde, yüzümüzü gruba bir döndük pir döndük.

Haberin Devamı

Transporter isimli albümlerinde bir şarkı var, ismi 'Killing Me'. Sözü ve bestesi Aşık Beyhani'ye ait olan bir türkünün üzerine İngilizce sözler yazılmış ve Ouzo Bazooka tedrisatından geçmiş bir cover bu... Türkünün ismi, 'Kirpiklerini Ok Eyle'. Grubun Türkiye'deki plak şirketi Tantana Records, bu kayıtla ilgili şu notu düşüyor: "Tel Aviv’li fantastik grup Ouzo Bazooka ekibinin, bize yolladıkları ilk demo kayıtlarda bir sürpriz vardı. Süreç içinde o sürpriz evrim geçirdi, albüme 'Killing Me' olarak girdi."

Fakat elbette, Ouzo Bazooka, türküyü bu şekilde düzenleyip üzerine söz yazmakla kalmamış. Bir de üstüne, yakın zamanda özel basım 45'lik plak olarak sürülecek olan Türkçe versiyon da hazırlamış. 'Killing Me' ile birebir aynı müzikal altyapıya sahip olan ve doğrudan Ouzo Bazooka vokali tarafından Türkçe seslendirilen 'Kirpiklerini Ok Eyle', aramızdan ayrılışının 20'nci yılında Barış Manço'ya yapılmış esaslı bir saygı duruşu. Aşık Beyhani'nin elinden çıktıktan sonra Manço'nun ellerinde hayat bulan şarkı, İsrail'de duyuldu. Duyulmakla kalmadı, Manço'nun dünyaca bilinen ününün taçlandırılması için ölüm yıl dönümünde cover olarak piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

'Kirpiklerini Ok Eyle', şu an dijital platformlardan dinlenebilir durumda. Nisan ayında ise biraz önce de belirttiğim gibi, özel 45'lik single olarak piyasaya sürülecek. Plak formatında şimdiden ön satışa açık durumda. Benim içim gitti, almak için can atıyorum.

Saykodelik rock gruplarına gelince... Efendim Boom Pam ve Selda Bağcan işbirliği meyvesini vereli çok oldu, daha farklı sularda gezinen Orphaned Land zaten Türkiye için müthiş üretimler yapıyor, Ouzo Bazooka da Türkçe bir cover yayınladı... Acaba sıra, King Gizzard & The Lizard Wizard'a mı geliyor dersiniz?

'Kirpiklerini Ok Eyle'yi ya da 'Kiling Me'yi bir kez daha Barış Manço'yla gurur duyabilmek için dinleyin. Ne mutlu bize, böyle harika bir müzisyene memleket olmuş topraklarımız. Ölümünün ardından 20 yıl geçse bile, İsrailli bir grup tarafından Türkçe söylenecek şarkılara, türkülere imza atmış...

Haberin Devamı


andac.uzel@demirorenmedya.com
twitter.com/andacuzel

Benzer İçerikler