Geri Dön
İz bırakanlar unutulmaz: Yangında kedileri kurtaran Mehmet amca

İz bırakanlar unutulmaz: Yangında kedileri kurtaran Mehmet amca

Umut dolu haberlerin yeri bir başka oluyor. Naif insan öykülerine sosyal medyada, haberlerde denk gelince "Ah!" deyip bir çay demlemek istiyorsunuz. "Yok yok" diyorsunuz, "Hayat aslında o kadar da kötü bir yer değil..." Gelin görün ki, hayatın temel kuralı denge. Bir haberde size umut aşılayan, güç veren bir kişi, bir başka haberle acı da verebiliyor. Tıpkı 72 yaşındaki Mehmet Yavuz Söylemez gibi...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

5 yıldır huzurevinde yaşıyordu

İstanbul Sultangazi'de bir huzurevinde yaşıyordu Mehmet Yavuz Söylemez. 72 yaşındaydı. Geçen yıl tam da bu zamanlarda bir habere konu olmuş, 'Mehmet Yavuz Söylemez' adını belki de ilk kez tüm Türkiye'ye duyurmuş, bir anda birçoklarımız için 'Mehmet amca'ya dönüşmüştü. Ne yapmıştı peki? Huzurevinde çıkan yangında kedileri kurtarırken kameralara yansımış, unutulmaz birkaç poz ile beraber "Yaaa..." dedirtmişti. 72 yaşındaki Mehmet amca, 5 yıldır huzurevinde yaşıyordu ve kedileri çok seviyordu. Ve çıkan yangında hayatını tehlikeye atarak beslediği kedileri kurtarmıştı.

Tam da olayın yıl dönümünde...

İşte o Mehmet amca, tam da bir yıl sonra bu kez üzücü bir haberle karşımıza çıktı. Huzurevinde kaldığı odada hareketsiz yatarken bulunmuş. Yani hayatını kaybetmiş Mehmet Yavuz Söylemez. Bir yıl önce kendi canını tehlikeye atarcasına 5 yıl boyunca gönül bağıyla bağlandığı kedileri besleyen o adam, tam da o olayın yıl dönümünde terk etmiş bu dünyayı. Beni en çok etkileyen tabii ki zamanlama oldu.

Belki de hayatla vedalaştı

Bir yıl önce refleks olarak içinden çıkan sevgi sayesinde yaşadı, haberlere konu olduğunu duyup şaşırdı ve bu bir yıl boyunca belki de gizliden gizliye, bize hiç çaktırmadan hayatla vedalaştı. Ama muhtemelen iç rahatlığıyla. Refleks olarak içten çıkan sevginin er ya da geç ama muhakkak takdir edildiğini, onaylandığını öğrenerek. Belki de bu hayat dersini biz ona verdik. Belki de bize, tüm Türkiye'ye müteşekkir bir şekilde vedalaştı bu dünyadan... İz bırakanlar unutulmuyor Vega'nın şarkısındaki gibi. İyi ki şahane bir iz bıraktı Mehmet amca bu dünyaya. "Kedileri için canını tehlikeye atan 72 yaşındaki adam" oldu. İnsan, doğaya, çevresine duyduğu sevginin ne kadar biricik, şahsi ve karşılıksız olması gerektiğini kanıtladı. Hayat ve ölüm meselemizde bizlere güzel bir öykü veren Mehmet amcaya kocaman, hem de kocaman teşekkür borçluyuz.

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler