Galatasaray Dursun Özbek'ten UEFA Kupası yorumu: En büyük zafer!

Dursun Özbek'ten UEFA Kupası yorumu: En büyük zafer!

18.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

UEFA Kupası’nın 24 yıl önceki zaferini Kemerburgaz’da kutlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Türkiye’ye futbol tarihinde getirilmiş en büyük zafer. Bunun tekrarlanması artık geride kaldı. İnşallah bundan sonraki yönetimler daha büyük zaferleri kulübümüze armağan ederler" dedi.

Dursun Özbekten UEFA Kupası yorumu: En büyük zafer

Galatasaray, 17 Mayıs 2000 tarihinde kazanılan UEFA Kupası zaferinin 24. yıldönümünü Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’ndeki piknik organizasyonuyla kutladı.

Haberin Devamı

“Tarihin yazıldığı günde, geleceğin yazılacağı yerde” mottosuyla düzenlenen etkinliğe Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, eski başkanlar Faruk Süren, Alp Yalman, Adnan Polat ve Burak Elmas, dönemin futbolcuları, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile kulüp üyeleri katıldı.

17 Mayıs’ta geleneksel hale gelmiş bir kutlama yaptıklarını söyleyen Dursun Özbek, “Türkiye’ye futbol tarihinde getirilmiş en büyük zafer. Bunun bundan sonraki yönetimlere, bizlere düşen bunun tekrarlanması artık geride kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde, gelen yönetimler daha büyük zaferleri kulübümüze armağan ederler. Okan Hocamla iki seneden beri çalışma fırsatım oldu. Takımımızı başarıdan başarıya koşturuyor. İnşallah bu başarıyı gelecek yönetimlerle artıracak devam edecek. Bizim kıymetlimizdir. Okan Hoca’yı çok seviyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özbek şöyle devam etti:

“Bundan 24 yıl önce Galatasarayımız Avrupa’da tarih yazarak, UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirdi. Türk futbol tarihinin kulüpler bazındaki en büyük başarı hepimizin aklında. UEFA Kupası yolunun ne kadar zorlu olduğunu hepimiz anımsıyoruz. İtalyan, Alman, İspanyol ve İngiliz takımlarını teker teker eleyip, tek mağlubiyet almadan kupayı kaldırmak çok önemli. Başta Fatih hocamız ve teknik ekibi, futbolcularımız, başkanımız Faruk Süren ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde hedefimiz yeni kupalar olduğunu söylemek istiyorum. Galatasaray, Avrupa’da yeniden tarih yazmak için hazırdır. Bunu herkes böyle bilsin.”

Kemerburgaz Tesisleri’nde hazırlıkların son noktaya doğru ilerlediğini açıklayan Özbek, “Binamız cephesi 20-25 gün sonra kapanmış olacak. İç alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar da takımımızın sezon açılışına kadar tamamlanmış olacak. 2024-2025 sezonunu buradaki tesislerimizde açacağız. Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri, Galatasaray adına yakışan bir yer olacak” dedi.

OKAN BURUK'UN GÖZYAŞLARI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kendisi için hazırlanan videoda iki kere gözlerinin yaşardığını anlattı.

Haberin Devamı

Buruk, “Birincisi, UEFA Kupası finalini seyrederken, ikincisi de kendi maçımı ve geçen seneki şampiyonluğu seyrederken... İnşallah bu sene pazar günü bir şampiyonluk daha kazanırız. Bir galibiyetle şampiyonluğa imza atmak istiyoruz. Bu sevinci de inşallah hep birlikte yaşarız. Geçen seneden beri camia olarak birliktelik gösteriyoruz. Galatasaray için bence başarıya giden yol bundan geçiyor. Bana bu şansı verdikleri için hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah uzun yıllar hep birlikte oluruz” diye konuştu.

"ÇAKMA YILDIZLA DEĞİL"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, “Umarım ikinci şampiyonluğumuz da Dursun başkanımızla olur. Bu seçimi kazanırsak da gerçek 5. yıldız, çakma 5. yıldızlara gönderme Dursun başkan liderliğinde olur” ifadelerini kullandı. Derbinin hakemi Arda Kardeşler’in tayinini eleştiren Öztürk, “Ankaragücü - Fenerbahçe, Adana Demirspor - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe lehine bu kadar açık karar verenin bu maça atanmasını biz manidar buluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

POLAT'IN 17 MAYIS DETAYI

Eski başkanlardan Adnan Polat, 17 Mayıs’ın kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini anlattı. Polat, “Üç sene önce 17 Mayıs’ta torunum oldu, 19.05’te doğdu. Babası da ismini Aslan koydu. Bu tesisleri gördüğümüz için çok mutluyum. Kolay bir iş değil. Burada yeniden bir dünya kuruluyor” diye konuştu.

TİMUR'DAN SİTEM DOLU MESAJ

Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, “Ben taraftar olarak Galatasaray’ın ne kadar büyük bir camia olduğunu biliyordum. Tüm camiada üyelerimiz de biliyor. Sportif AŞ’de yönetici olduktan sonra dış dünyada iletişim kurduktan sonra o kadar büyük ve saygı görülen bir camia, potansiyelimizin çok azını kullanıyoruz” dedi.

Timur, “En önemli şey, G.Saray’ın birlikteliği. Maalesef yaralanmaya müsait bir birlik. Birliği muhafaza ettiğinizde şampiyonluklar geliyor, 45 yıl sonra tesis de yapılıyor. Herkesin emeği çok büyük” ifadelerini kullandı.