Voleybol Filenin Sultanları’nın yenilgisi sonrası skandal paylaşım

Filenin Sultanları’nın yenilgisi sonrası skandal paylaşım

16.05.2024 - 09:19 | Son Güncellenme:

Antalya'da oynanan FIVB Milletler Ligi maçında A Milli Kadın Voleybol Takımımız Japonya'ya 3-2 mağlup oldu. 22 maçlık müthiş galibiyet serisi sona ererken, yenilgi sonrası resmi yayıncının sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepkiyle karşılandı.

Filenin Sultanları’nın yenilgisi sonrası skandal paylaşım

FIVB Milletler Ligi ilk hafta maçında Türkiye, Antalya'da Japonya ile karşılaştı. Müsabaka müthiş düelloya ve çekişmeye sahne oldu. Uzakdoğu temsilcisi setlerde 2-0 öne geçerken, Filenin Sultanları pes etmedi ve durumu 2-2'ye getirdi. Ancak Ay-yıldızlı ekibimiz karar setinde rakibine 3-2 yenildi.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları’nın yenilgisi sonrası skandal paylaşım

22 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ

Bu sonuçla 22 maçlık müthiş galibiyet serimiz sona erdi. Milli Takım resmi karşılaşmalardaki son yenilgisini 28 Haziran 2023'te yine Japonya'ya karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı. A Milli Takımımız, o müsabaka sonrası VNL, CEV Avrupa Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde oynadığı 22 maçta 'namağlup' unvanını korumuştu.

Filenin Sultanları’nın yenilgisi sonrası skandal paylaşım

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

A Milli Takımımız'ın yenilgisi sonrası resmi yayıncılardan 'Volleyball World'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, büyük tepki çekti. Paylaşımda Gabi'nin de yer aldığı Brezilya Milli Takımı'nın oyuncularının güldüğü görüntü dikkat çekti. Paylaşımda "Bilenler anlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.    

 

BREZİLYA MAÇINDA NELER OLMUŞTU?
2023 Milletler Ligi'nde Filenin Sultanları, 3. hafta maçında güçlü rakibi Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek büyük bir başarı elde etmişti. Müsabakada zaman zaman gergin anlar yaşanmıştı. Saliha Şahin Skorer'e verdiği röportajda gerginlikle ilgili olarak şu sözleri kullanmıştı: Aslında bunu başlatan biz değildik. Bizi kışkırtan onlar diyebiliriz. Zaten herkes bunun farkında. Biraz küçümseme durumu oldu diyebilirim. Ondan sonra biz hırslandık. "Siz kimi küçümsüyorsunuz Biz Türkiye'yiz" der gibi. O an karşımızda kim olursa olsun Carol olur, Thaisa olur, Gabi olur hiç fark etmez. Biz o maçı kazanmak istedik. Çok güzel bir galibiyet oldu.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları’nın yenilgisi sonrası skandal paylaşım

EBRAR'IN PAYLAŞIMI BREZİLYALILARI KIZDIRMIŞTI
Ebrar Karakurt'un paylaştığı "Gel bizim oralara ortalık karışsın…" şarkı sözlerini Brezilyalı taraftarlar yanlış anlamıştı. Bazı sosyal medya hesaplarında bu duruma tepki gösterilmişti. Türk kullanıcılar ise bunun bir şarkı sözü olduğu dile getirmişti.

"ARKADAŞLAR SAKİN OLUN BU ŞARKI SÖZÜ"
Milli Takımın yıldız ismi Ebrar ise konuyla ilgili paylaşımda bulunmuştu: "Bugün sosyal medyadan yaptığım paylaşımıma gelen tepkileri görünce çok şaşırdım. Arkadaşlar sakin olun bunlar sadece bir Türk şarkısının sözleri. Başka dile tercüme edildiğinde kulağa nasıl geliyor bilmiyorum. Bu sözler kötü bir şey değil aslında sadece iyi bir Türk pop şarkısı. Kimseyi kırmak istememiştim. Ve son olarak herkese konuşmadan önce akıllıca düşünmesini öneriyorum."