Voleybol Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas, İtalya'yı durdurmadı! Türkiye'den Fair-play hareketi

Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas, İtalya'yı durdurmadı! Türkiye'den Fair-play hareketi

18.05.2024 - 18:38 | Son Güncellenme:

Milletler Ligi'nin son şampiyonu Filenin Sultanları, turnuvanın üçüncü maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı, sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Filenin Sultanlarında Melissa Vargas, İtalyayı durdurmadı Türkiyeden Fair-play hareketi

Filenin Sultanları, Milletler Ligi üçüncü maçında İtalya ile mücadele etti.A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci maçında Hollanda ile karşı karşıya gelmişti. Ay yıldızlılar, mücadeleyi 3-1 kazanarak turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. 

Haberin Devamı

Filenin Sultanları'nın İtalya ile karşısında sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

VARGAS'TAN 33 SAYI

Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas 33 sayı üretti. Türkiye - İtalya karşılaşmasının VNL Fantasy Game'de en değerli oyuncusu 47.8 puan ile Vargas oldu. Vargas şu ana kadar alınan en yüksek puanı aldı.

İTALYANLARI YIKAMADIK: 1-3

Filenin Sultanları üçüncü sette İtalya'yı durduramadı ve 25-21 ile müsabakayı 3-1 kaybetti. Bu sonuçla Türkiye turnuvadaki ikinci yenilgisini aldı.

İTALYA MAÇTA İLK KEZ ÖNE GEÇTİ: 1-2

 

Türkiye, üçüncü seti İtalya'ya 25-21 kaybetti.

Haberin Devamı
İKİNCİ SETİ KAYBETTİK: 1-1

Rakip İtalya ikinci sette 25-21'lik galibiyet elde etti ve müsabakada durumu 1-1'e getirdi.

SULTANLAR'DAN MÜTHİŞ DÖNÜŞ: 1-0

 

Mücadelenin ilk setinde Türkiye, 24-21 geride olduğu setin sonunda 24-24'lük beraberliği yakaladı. Sonrasında seti 27-25 önde tamamlayan Sultanlar maçta 1-0 öne geçti


İTALYA SERİ YAKALADI, SANTARELLI MOLA ALDI

14-10 gerideyken ilk mola hakkımızı kullandık

Haberin Devamı
ÖNCE EBRAR SONRA VARGAS

 

HAYDİ SULTANLAR! MAÇ BAŞLADI

Milletler Ligi'nde Türkiye - İtalya mücadele başladı. 

İLK 6 BELLİ OLDU

İtalya karşısında ilk altımız:
Elif - Vargas
Hande - Ebrar
Zehra - Aslı

Haberin Devamı
SULTANLAR SALONA GELDİ
EĞER MAÇI KAYBEDERSEK...

Türkiye - İtalya karşılaşmasının sonucuna göre Dünya sıralamasındaki puan değişimlerimiz şöyle olacak...

TÜRKİYE 3-0 İTALYA -> +6.85
TÜRKİYE 3-1 İTALYA -> +4.35
TÜRKİYE 3-2 İTALYA -> +1.85
TÜRKİYE 2-3 İTALYA -> -8.15
TÜRKİYE 1-3 İTALYA -> -10.65
TÜRKİYE 0-3 İTALYA -> -13.15

İŞTE DÜNYA SIRLAMASI

Dünya 1 numarası olarak turnuvaya başlayan Türkiye, 390 puanla liderliğini sürdürüyor. Öte yandan Brezilya, Amerika galibiyetinden aldığı 7.17 puanla Dünya sıralamasında ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı

Türkiye 390.00
Brezilya 363.19
Polonya 348.14
Sırbistan 344.93
Amerika 343.11
İtalya 333.13
Çin 328.69
Japonya 323.20

Haberin Devamı
ANTROPOVA: TÜRKİYE EN ZOR MAÇ

Karşılaşma öncesi İtalya’da pasör çaprazı Ekaterina Antropova, İtalya Voleybol Federasyo’na açıklamalarda bulundu. Ekaterina Antropova: “Bence iyi bir maç oynadık, ilk sette ritmimizi korumakta ve rakiplerimizi servisle zora sokmakta iyiydik. Maç boyunca giderek iyi oynadılar. Biz çok fazla hata yaptık ama sonunda 3-0’ı almak gerçekten önemliydi. Şimdi Türkiye’ye karşı havuzun en zorlu maçını oynayacağız. Bu zaferler hem mental hem de teknik açıdan çok yardımcı oluyor. Savunmada da faydalı olduğum için mutluyum. Spor salonundaki çalışmalar karşılığını veriyor ve böyle devam etmeyi umuyorum. Türkiye maçına belki biraz daha az enerjiyle geliyoruz ama bu bir bahane değil. Çok sıcak bir kalabalığa güvenen ve çok güçlü bir takımla karşılaşacağımızı biliyoruz. Ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sezon uzun ve yoğun geçti ama voleybol oynamayı seviyorum, sahaya çıktığımda her zaman eğleniyorum.”

HOLLANDA MAÇINDA FAIR-PLAY RÜZGARI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Hollanda karşısında parkeden 3-1 galip ayrıldığı maça fair-play örnekleri damga vurdu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, milli voleybolcu Cansu Özbay ve Hollandalı voleybolcu Jasper, mücadele içindeki centilmence davranışlarından dolayı yeşil kart ile onurlandırıldı.

SULTANLAR'IN PERFORMANSI

Dünya 1 numarası Türkiye, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin ilk maçında Japonya'ya 3-2 mağlup oldu. Daniele Santarelli'nin öğrencileri ikinci maçta Hollanda ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları rakibi karşısında parkeden 3-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı
İTALYA'NIN PERFORMANSI

İtalya, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde oynadığı ilk maçta Polonya karşısında parkeden set alamadan mağlup ayrıldı. Almanya karşısında parkeye çıkan Julio Velasco'nun öğrencileri rakibini 3-1 mağlup etme başarısı gösterdi.

ANTALYA SPOR SALONU'NDA OYNANACAK

Türkiye ile İtalya'nın karşı karşıya geleceği dev mücadelede heyecana Antalya Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Heyecan dolu maçın dolu tribünler önünde oynanması bekleniyor.

ANTALYA'DA SON MAÇ FRANSA'YLA

Filenin Sultanları, Antalya etabının son maçında yarın akşam Fransa ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılar şu ana kadar Antalya'da oynadığı maçlarda 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşadı.

Japonya'ya karar setinde mağlup olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda'yı ise 3-1'lik skorla devirme başarısı gösterdi. Filenin Sultanları'nın Fransa ile oynayacağı mücadele 19 Mayıs Pazar günü 20.00'de başlayacak.

SULTANLAR'IN ANTALYA KADROSU

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Antalya'daki ilk hafta maçlarının kadrosunu daha önce belirlemişti. Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem Dündar sakatlığı nedeniyle Antalya'daki maçların kadrosuna dahil edilmedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Antalya'daki maçlarının kadrosunda şu isimler yer aldı:

Cansu Özbay, Elif Şahin, Ayça Aykaç, Gizem Örge, Simge Aköz, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu, Melissa Vargas, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı, Zehra Güneş.

FİLENİN SULTANLARI'NIN KALAN MAÇLARI

Filenin Sultanları, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin 2'nci haftasında Amerika'da parkeye çıkacak. A Milli Kadın Voleybol Takımı, finaller öncesi 3'üncü haftada ise Çin'de sahne alacak.

Filenin Sultanları'nın FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde kalan maçlarının fikstürü şu şekilde:

2. HAFTA | ABD

29 Mayıs 2024 22.30 / Almanya-Türkiye
31 Mayıs 2024 03.30 / Sırbistan-Türkiye
1 Haziran 2024 21.00 / Güney Kore-Türkiye
2 Haziran 2024 23.00 / ABD-Türkiye

3. HAFTA | ÇİN

12 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Tayland
13 Haziran 2024 15.30 / Dominik Cumhuriyeti-Türkiye
15 Haziran 2024 15.30 / Çin-Türkiye
16 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Brezilya

MİLLİ TAKIMI 2 YEŞİL KART

Fair-play örneği sergileyen Filenin Sultanları, mücadelenin ilk setinde başhakemden 2 yeşil kart aldı. Toplamda 4 yeşil karta ulaşmış olduk.

Yeşil kartlar:
Ebrar Karakurt
Hande Baladın

2 YEŞİL KART ÇIKTI

Fair-Play örneği gösteren oyunculara verilen yeşil kart ilk sette iki voleybolcumuza gösterildi. Öte yandan Filenin Sultanları toplamda 4 kart kazandı.

Yeşil kart gören sporcularımız:
Ebrar Karakurt
Hande Baladın

3 HAFTA SONUNDA FİNALİSTLER NETLEŞECEK

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın son şampiyon olduğu FIVB Milletler Ligi'nde heyecan 3 haftanın ardından oluşacak puan durumuna göre devam edecek. 3 hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde finalde mücadele edecek.

Filenin Sultanları, Antalya'daki ilk hafta maçlarının ardından FIVB Milletler Ligi'nde ABD ve Çin'de karşılaşmalar oynayacak.