Galatasaray ÖZEL | Süheyl Batum: Okan Buruk'u Guardiola'ya değişmeyiz!

ÖZEL | Süheyl Batum: Okan Buruk'u Guardiola'ya değişmeyiz!

17.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü başkan adayı Süheyl Batum, Fenerbahçe’nin Mourinho hamlesi için “Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Biz zaten tarihi yazdık. Kim yazdı? Okan Buruk yazdı. O yüzden Pep Guardiola bile olsa, biz Okan Buruk’a değişmeyiz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum, Milliyet’e konuştu. Batum, Okan Buruk, Erden Timur ve Ergin Ataman konusunda net mesajlar verdi. Florya’nın gerçek değerinin ise 1.3 milyar dolar olduğunu söyledi. İşte Batum’un açıklamaları...

Haberin Devamı

- Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesine çok az bir süre kaldı. Ne düşünüyorsunuz bununla ilgili?

"Artık heyecanlı değilim. Geçen hafta çok heyecanlıydım inanılmaz bir 90 dakika yaşadım. Sonuç olarak 6 puan öndeyiz. 1969 yılından beri çıplak gözle maç seyreden bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’yi yenip evimizde şampiyonluk turu atacağımıza inanıyorum."

- Maçlara giden biriyim dediniz ama son dönemde size yönelik eleştirilerden biri de maçlara gitmediğiniz yönünde. Bununla ilgili bir şey söylemek ister misiniz?

"Şimdi bunu net söylüyorum. Eğer konu Galatasaray’ın maçlarına gitmekse bütün başkanları yan yana koyun, ben açık ara öndeyimdir. Ben 1969 yılından beri deplasmanlar dahil Galatasaray’ın bütün maçlarına giden bir insanım. Hiç kimse benim Galatasaraylılığımı tartışmaya cesaret etmemeli."

Haberin Devamı

ÖZEL | Süheyl Batum: Okan Buruku Guardiolaya değişmeyiz

- Divan kurullarına katılmadığınız eleştirisi oldu. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?

"Sayın Dursun Özbek de Ünal Aysal’ın ikinci döneminde aidatını yatırmadığı için son dakikada listeden çıkarılmıştı. O zamana kadar da kendisi hiçbir genel kurula katılmamıştı. Ben ise tam tersi, Galatasaray ile ilgili her yere gidiyorum, görüşlerimi de ifade ediyorum."

- Şimdi spor yönetiminiz nasıl olacak? Mesela bize şunu soruyorlar. Aziz Bey geldi, geliyor. İşte ‘Mourinho’yu getireceğim’ dedi. Çok gürültü koptu. Sizde böyle bir şey olabilir mi?

"Aziz Bey haklı. 10 senedir şampiyon olmayan bir takıma geliyor. Ali Bey de söylese, ben şunu getireceğim, Ronaldo’yu getireceğim, Löw’ü getireceğim dese hakkı. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Biz zaten tarihi yazdık. Kim yazdı? Okan Buruk yazdı. O yüzden Pep Guardiola bile olsa, biz Okan Buruk’a değişmeyiz."

- Kazanmanız halinde futbol yönetimi nasıl olacak?

"Galatasaray’ın Avrupa vizyonunun oluşmasını sağlayan, Drogba’ları, Sneijder’leri, Muslera’ları getiren Ünal Aysal Başkan, Sportif A.Ş.’nin başkanı olacak. Aynı zamanda listemizde 6 tane Türkiye’nin tanıdığı çok önemli iş insanı var. Bu iş insanları çok öneli katkılar sunacak. Sportif A.Ş.’nin içerisinde 3 kişilik bir futbol komitesi oluşturacağız. Bu üç kişi idari, mali ve teknik konularda uzman kişilerden oluşacak. Bu komitenin amacı ise Florya ve yönetim arasındaki köprüyü sağlamak olacak."

Haberin Devamı

ÖZEL | Süheyl Batum: Okan Buruku Guardiolaya değişmeyiz

"ATAMAN'A YÖNETİCİLİK TEKLİF ETTİK"

- Benim aldığım duyuma göre Ergin Ataman yöneticilik için aranmış, tam olarak ne oldu?

"Onunla bir konuşma gerçekleşti, evet. Fakat sizin de dediğiniz gibi yöneticilik için konuşuldu. Fakat etik kuralları gereği, milli takımda olduğu için kabul edemeyeceğini söyledi fakat mutluluğunu belirtti. Ben niyetimi beyan ettim, tabii ki Ataman’ı Galatasaray’ın başında görmek istediğimi belirttim."

"ASLAN KAFESE SIĞMAZ"

- Sosyal medya kullanıcılarından Galatasaray şampiyonluğa giderken aday olmanız konusunda tenkitler var. Bu konu hakkında bir şey demek ister misiniz?

"Galatasaray sadece bir spor kulübü değil. Aynı zamanda bir eğitim ve kültür kurumu. Bu kurumun temelinde demokrasi var. Bir kere tek adaylı bir seçim Galatasaray’ın değerlerine aykırı. Galatasaray’ın değerleri bu dönem çok ağır hasar aldı. Mesele sadece tek aday, çok aday meselesi de değil. Galatasaray’ın ve Galatasaray başkanlık makamının bir duruşu vardır. Galatasaray’ın değerleri var. Kim olursa olsun bu değerleri yıpratamaz, bu değerlerin önüne geçemez. Galatasaray kolay dokunulabilir bir kulüp değildir. Yol arkadaşlarımla birlikte Galatasaray’ın değerlerini korumak üzere yola çıktık. Çünkü bize göre şu açık: Aslan kafese sığmaz! Dursun Özbek’ten önce Galatasaray 22 kere şampiyon oldu. Bu şampiyonluklar geçmiş başkanlarımız döneminde oldu. Sportif başarılar önemlidir ama asıl önemli olan Galatasaray’ın bağımsızlığı, itibarı ve geleceğidir."

Haberin Devamı

ÖZEL | Süheyl Batum: Okan Buruku Guardiolaya değişmeyiz

"FLORYA'NIN DEĞERİ 1.3 MİLYAR DOLAR"

- Riva ve Florya’daki projeler ile ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mı?

"Galatasaray Riva’da %20 pay ile anlaşma yaptı. Kendi arazisini %20 ile veren kimse yoktur, böyle bir sözleşme Türkiye tarihinde yoktur. Zarar 300 milyon dolar. Özbek, Florya’da 150 bin metrekare inşaat alanından söz ediyor. Florya gibi bir yerde, Galatasaray markasının yer aldığı bir yerde, metrekaresi asgari 10 bin dolardan hesap etseniz Sayın Dursun Özbek’in ifadesiyle 1,5 milyar dolar yapar. Bir kere bu projeyi Galatasaray’ın yapması gerekir. Yapım maliyetlerini düştüğünüzde Galatasaray kasasına Sayın Özbek’in verdiği inşaat alanına göre 1.3 milyar dolar girmesi gerekir. Bu süreç şeffaf yürütülmüyor. Kulağımıza çok düşük rakamlar geliyor. 400 milyon dolar deniyor. 1,3 milyar dolar nerede, 400 milyon dolar nerede? Galatasaray’ın Riva’dan 300 milyon dolar zararı var. Florya’da bu yaşanmasın."

Haberin Devamı

"BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİYORUZ"

- Bugün derneğin kulübe 4 milyar borcu var. Bu konu hakkında bir şey söylemek ister misiniz?

"Bağımsız denetim kuruluşlarınca bu çalışmayı yapacağız ve ardından yeni bir anlaşma yapacağız. Böylece bu borcu minimize edeceğiz. Aksi halde derneğin bu borcu ödeme şansı hukuken yok. Biz üyeler ne yazık ki borç batağına sürüklenmiş oluyoruz. Derneğin bu borcu ödeyebilmesi için önemli projeler geliştirdik, bunları hayata geçireceğiz."

"ERDEN TİMUR DEVAM ETMELİ"

- Erden Timur ile konuştunuz mu?

"Erden Timur bizim kardeşimizdir ve Galatasaray için de çok değerlidir. Ben Erden Timur’un hocası sayılırım. Kendisi her iki aday listesinde de Sportif A.Ş.’de olmayacağını ifade etti. Fakat biz kazanırsak Ünal Aysal başkanımızın ve bizim davetimizle Sportif A.Ş.’deki görevine devam etmesini çok isteriz."

"320 MİLYON BAĞIŞLAYACAĞIZ"

- Galatasaray sadece bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bir spor kulübü. Amatör şubeler için ne yapacaksınız, bir projeniz var mı?

"Amatör şubelerin bütçe açığı 160 milyon. Bu iki yılda 320 milyon lira yapıyor. Biz, yönetim kurulu olarak bu miktarı bağışlayacağız. Galatasaray tarihinde böyle bir bağış daha önce yapılmamış."

"BİZDE AYIRIM YOK"

- Hocam, Galatasaray Lisesi ekolü sizde daha baskın duruyor. Listenizde o dengeyi sağlayabildiniz mi?

"Ben Galatasaray Liseliyim ama yüreği Galatasaray sevgisiyle çarpan ve ailesinin başka bir liseye gönderdiği ya da Anadolu’da olduğu için buraya gelemeyen milyonlarca insan var. Bu yüzden ben böyle bir ayrım kesinlikle yapmıyorum. 500 yıllık bir ekolden geliyoruz ve bir de üniversitemiz var; bunlar önemli… Bizde böyle bir ayrım yok. Hem liseli hem de liseli olmayan insanların Galatasaray için yan yana durabileceği, Galatasaray için birleşmiş insanların bir arada olduğunu herkese göstermiş oluyoruz."