Geri Dön
2020'nin ilk hafta sonunu keyifli geçirebilmek için 8 öneri

2020'nin ilk hafta sonunu keyifli geçirebilmek için 8 öneri

Yılın ilk hafta sonu! Keyifli ve heyecanlı olmamak mümkün değil çünkü yapılacak pek çok şeyi gözden geçirmek için de şahane bir fırsat. Bir yandan yıllık planları yapıp bir yandan da işin açıkçası akıp giden etkinlikleri takip etmeye çalışacağız. Tüm bunlar için bazı öneriler derledim.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Defter stoğunuzu yenileme zamanı

Defter ve ajandaları tazelemenin zamanı geldi. Yıl sonunda defter-ajanda almaya vakit bulamadıysanız, bu hafta sonu bunun için belki de son fırsat. Ya şimdi ya da hiç zira...

Hala defterlere, kalemlere, ajandalara ihtiyaç duyduğumuzu (aslında duymamız gerektiğini) unutmayın. Birkaç defteriniz olsun ve hepsini bir şeyler için kullanın.

Cuma akşamı: İyiden iyiye dinlenmek

Bu hafta, cuma akşamını evde geçirmek isteyebileceğinizi düşündüm. Birazcık dinlenmeye ihtiyacımız var. Zaten yılbaşı gecesi epey eğlendik, biraz da yorulduk. Şöyle sakin kafayla oturup yılı planlamak, hafif bir akşam yemeğinin ardından koltuğa kurulup sakin bir film izlemek gibisi var mı? Bence yok!

Okuyun: Ben, Kirke

Geçtiğimiz yıl dilimize kazandırılan 'Ben, Kirke' büyük ses getirdi ve henüz okumadıysanız bu hafta sonunun kitabı olmaması için hiçbir neden yok.
Helios’un kızı, Aiaie Cadısı Kirke'nin başından geçenlere tanık olmak gerçekten dikkat çekici bir deneyim.

Ben, Kirke’de Madeline Miller; Odysseus, İkaros, Minotauros, Prometheus ve Zeus gibi mitolojik karakterlerin binlerce yıldır anlatılagelen hikâyesini farklı bir bakış açısından sunmakla kalmayıp Olymposlu tanrıların dünyasını Homeros’un destansılığında aktarmayı başarıyor.

İzleyin: Güle Güle Diva!

4 Ocak Cumartesi, DasDas, 21.00

DasDas'da güzel oyunlar izlemeye devam ediyoruz. Bu sefer sahnede, bu sene Altın Portakal'da Ümit Önal'ın yönettiği 'Aşk, Büyü, vs'de canlandırdığı rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanıp bizi mutlu eden Selen Uçer tek başına!

'Güle Güle Diva', Şöhretinin zirvesindeyken inzivaya çekilen büyük bir divaya odaklanıyor.

Mubi'de Truffaut gösterimleri sürüyor!



Hep Netflix'ten bir şeyler önerecek değiliz ya! Efendim, Mubi'de François Truffaut filmleri seçkisi devam ediyor. Şahane filmler izliyoruz ve bir yönetmeni tanımak için bundan daha iyi bir yöntem bilmiyorum. Her gün bir Truffaut!

Konser: Selami Şahin - SemiJazz


4 Ocak Cumartesi, Jolly Joker Kartal İstMarina, 22.00

Gepgeniş bir repertuar ve yıllardır başarıyla devam eden bir kariyer... Selami Şahin'i canlı izlemek her zaman güzel bir fırsat, güzel bir deneyim elbette. Bu sefer daha farklı bir Selami Şahin sahnesi izleyeceğiz üstelik. Bunu kaçırmayın!

Müzik şehirden taşıyor: Kendine Has Demonation Festivali No.10


Peki, farklı bir şeyler dinleyesiniz var, Selami Şahin de zaten çok sizlik bir öneri değil diyelim... O zaman ne yapacağız? İstanbul, binlerce alternatif dolu!

Kışın en renkli festivali bence 'Kendine Has Demonation Festivali'... Onuncu kez düzenlenen festival, yine şahane isimleri 3 gün boyunca şehrin sakinleriyle bir araya getiriyor.

Sergi: Düzenli Delilik - Akbank Sanat

Marcus Graff küratörlüğünde şöyle yerli yerinde bir sergi deneyimi yaşamak istiyorsanız, Akbank Sanat'ın Düzenli Delilik sergisini kaçırmamanızı öneririm. Sergi, 11 Ocak'a kadar görülebilecek. Gerçeklik algımız ve gerçeklik üzerine şahane bir deneme...

İyi fikir: Meditasyon!

2020'ye başladık ve gerçekten bir şeyleri değiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz diyelim. Bu noktada ne yapmalı? Efendim, kendimize yönelmekten başka pek de çaremiz yok. Kendimizle iyi anlaşamıyor olsak bile...

Ne istediğimizi, ne düşündüğümüzü, ne hissettiğimizi, neyi beklediğimizi, nasıl yorumladığımızı fark etmek ve 'an'a geri dönmek için meditasyona ihtiyacımız var.

Bu yılı daha sakin, daha dingin geçirmek için, bir deneyin. Belki de yılın tamamını meditasyonla geçirmek isteyeceksiniz.

İyi hafta sonları, gelecek cuma görüşürüz!


andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler