Geri Dön
3036 yılından gelen zaman yolcusu neler söyledi?

3036 yılından gelen zaman yolcusu neler söyledi?

TikTok uygulamasında kendini ' ᄂIVΣ YӨЦЯ ᄂIΣ ' ismiyle tanıtan bir kullanıcı 3036 yılından geldiğini iddia ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Biz kullanıcının açıklamaları karşısında donduk kaldık. Elektriğin, su kaynaklarının, gıdaya ulaşımın ve en önemlisi özgürlüğün olmadığı bir dünyada yaşayabilir misin? 3036 yılına Molatik oluyoruz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Kehanetler korkutan cinsten
Şimdi sakince olan biteni değerlendirelim. Öncelikle biri çıkıyor ve 3036 yılından geldiğini iddia ediyor. Sonrasında bulunduğu dönemde nelerin olmadığından, insanlığı hangi felaketlerin beklediğinden bahsediyor. Zaman yolcusu, gelecekteki yaşam hakkında öyle açıklamalar yapıyor ki bir yanım açıklamaların doğruluğuna inanırken bir yanım ciddi derecede sorguluyor. 

Zaman yolcusu olduğunu iddia eden kullanıcı konuşmasının başında doğrudan kameraya bakarak, "Şu anda hiç olamayacağın kadar özgürsün," diyor. "Bunlar özgürlüğün son günleri olarak kabul ediliyor, çocuklarınız bunu görmeyecek bile, o yüzden boşverin" dedi. Kullanıcının bahsettiği yaşanması muhtemel olayları düşündüğümüzde insanlığın özgürlüğünü kaybetmesine çok şaşırmamalı. Şimdilerde bile gerçek bir özgürlükten bahsedemiyoruz. Savaşlar, açlık, adalet yoksunluğu bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuzda 3036 yılında özgürlüğümüzü kaybediyor oluşumuza şaşırmıyorum doğrusu. 

Haberin Devamı


Dünya nüfusuna ne oldu?
Bence en can alıcı sorulardan biri 3036 yılındaki mevcut dünya nüfusu ile ilgili. Hepimizin bildiği üzere son yıllarda dünya nüfusunun azaltılmasına yönelik birçok komplo teorisi var bunlardan bazıları ise oldukça ciddi teoriler. Muhtemelen zaman yolcusuyla bu videoyu ben çekiyor olsaydım ben de direkt olarak nüfus sayısını sorardım. Kullanıcı dünya nüfusu ile ilgili, "İki milyardan biraz fazla insan" şeklinde bir açıklama yaparak şaşırtmıyor. 2021 yılında 8 milyara yakın insan nüfusu varken 3036 yılında yani tam 1015 yıl içerisinde şimdiki mevcut nüfusun dörtte üçü yok oluyor. Asıl soru şu: "1015 yıl içerisinde neler oluyor? İnsanlar nasıl ve  neden ölüyor?" 


'Büyük elektrik kesintisi'
Kullanıcının yayınladığı videoda en önemli detaylardan biri sürekli olarak 'büyük elektrik kesintisi'ne dikkat çekiyor olması. Derin bir nefes alarak şöyle açıklıyor: "Yanılmıyorsam büyük elektrik kesintisi Aralık 2052'de oluyor. Temel olarak, beş yıldan fazla bir süredir her şey kararıyor, internet, güç, her şey 'terör' denilen şey yüzünden kopuyor, ancak çoğu aksini düşünüyor. Elektriği, interneti ve diğer unsurları tekrar kullanılabilir hale getirmeleri 20 yıla kadar sürüyor ve o zaman bile tam bir kaos ortamı hakim". Kullanıcının verdiği tarihe göre tam 31 yıl sonra dünya büyük bir elektrik kesintisi yaşayacak. Peki bu gerçekten mümkün mü?

Haberin Devamı

Açıklamalarda insanlar gibi hayvanların da sayılarına dikkat çeken kullanıcı, "İster inanın ister inanmayın, hayvanat bahçemiz köpekler ve kediler, tavşanlar, sincaplar gibi hayvanlardan oluşuyor - bunlar egzotik hayvanlar olarak kabul ediliyor. Aslanlar ve kaplanlar gibi daha büyük türlerin tümü, kedi türleri, daha büyük olanlar, filler, hepsi gitti. Daha büyük türler artık yok" diyerek insan nüfusunda olduğu gibi hayvan nüfusunda da ciddi azalmaların yaşandığını söylüyor. 

Yine son yıllarda özellike dünyanın iklim değişikliği ve küresel ısınma gerçeğiyle yüzleşmesinden sonra yenilenebilir enerji kullanımı önemini daha da artırdı. Fakat çoğu kişi şimdilerde bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu bilmiyor ya da görmek istemiyor. 3036'dan gelen zaman yolcusu, 'İnsanlığın bu döneminde yenilenebilir enerji sektöründe açılacak işlerin korkaklara göre olmadığını' ekleyerek, "Rüzgâr tirbünlerine, yansıtıcı aynalara ve güneş panellerine ayrılan ve kilometrelerce süren geniş alanlarımız var. Yenilenebilir enerji sektörü bu bölgelerde yaşayan insanların çalışabileceği nadir işlerden bir tanesi olsa da, gerçekten çok tehlikeli" diyerek açıklamasını sonlandırıyor. 

Haberin Devamı


Neden maske takıyor?
Videoyu izlerken aklınıza bazı sorular geliyor. Bunlardan bir tanesi ise kullanıcının neden maske taktığı ile ilgili. Şimdi biraz düşünelim, iki ihtimal var. Bahsi geçen zaman yolcusu eğer 3036 yılından yayın yapıyorsa kullanıcının arkasındaki detaylara bakmak gerekir. Temiz bir mutfak, bir dizüstü bilgisayar görüyoruz. Demek ki su ve elektrik var. Evde maske takmasının sebebi de muhtemelen 3036 yılında da bir salgın hastalığın yaşanıyor olması. İkinci ihtimal ise şu, bu videonun 2021 yılında çekildiğini düşünelim. Bence bu daha mantıklı bir ihtimal. O zaman da neden evin içinde maske taktığı sorusu akıllara geliyor. 2021 yılındasın ve 3036 yılı gibi bir yıldan geliyorsun gerçekten Koronavirüs'ü bu kadar önemsiyormusun da evde maske takıyorsun?

Haberin Devamı

Bence maske konusu üzerine düşünülmesi gereken bir detay. Bunun dışında zaman yolcusu olduğunu iddia edenlerin kapüşonlu hırka giymek gibi bir huylarının olduğunu düşünüyorum. Bugün kıyamet sonrası bilim kurgu filmlerinin hemen hemen hepsinde ana kahramanın şapkalı oluşu gerçeğini düşündüğümüzde bu videonun özellikle tasarlandığını düşünmeden edemiyorum tabii...


Bu bir algı operasyonu mu?
Videoda son yıllarda yaşadığımız sorunların doğurduğu sonuçlardan bahsediyor olması nedense bana bu videonun bir algı operasyonu ürünü olabileceğini düşündürttü. Farkındaysanız zaman yolcusu olduğunu iddia eden kullanıcının yaptığı tüm açıklamalar ders niteliğinde. Özellikle son yıllarda nüfus artışına bağlı olarak yaşanan doğal kaynakların azalması, aşırı tüketim, iklim değişikliği bunların hepsi insanlığın başına büyük dertler açacak kadar önemli sorunlar. Fakat biz bunları görmüyoruz görmekten korkuyoruz belki de... Her gün insanlığın daha da çirkinleştiğini hayvanlara yapılan sapkın davranışların arttığını, hiç düşünmeden aşırı bir şekilde tükkettiğimizi gördükçe 3036 yılında yaşanması muhtemel olayların gerçekliği beni asla şaşırtmıyor.

Kendi özgürlüğümüzü kazanmak için bir başkasının özgürlüğünü elinden aldığımız bu dünyada 1015 yıl sonra özgürlüğümüzden olmamız beni hiç korkutmuyor. Bu kadar kötülüğü yaptığımız ve gerçekten gezegenimizi, doğal kaynaklarımızı hunharca tükettiğimizi düşünecek olursak bunların hepsi çok normal. 

İnanmalı mıyız?
Sizler için hazırladığımız içeriğimizi okuduğunuzu ve bahsi geçen kullanıcının videolarını izlediğini varsayarak birkaç noktaya değinelim. 3036 yılından geldiğini iddia eden zaman yolcusunun söylediklerine inanmalı mıyız? Neden 3036 yılı? 3036 sayısının bizim görmediğimiz ayrı bir önemi olabilir mi? 2052 yılında ne yaşanıyor da büyük bir elektrik kesintisi oluyor?

Açıklamalar özellikle günümüzdeki büyük insan hatalarının yarattığı sorunlar gibi görünüyor, bu özellikle vurgulanmak istenen bir durum mu? Bu sorular gibi onlarca soru sorabiliriz kendimize. Burada önemli olan şey insanların bir noktada zaman yolcularına, kehanetlere inandığı gerçeği ile ilgili. Nedense aklı başında biri çıkıp bize "Bakın insanlığı büyük felaketler bekliyor. Bunun için bir şey yapmalıyız. Küresel ısınma artıyor, iklimler birbirine girdi, buzullar eriyor, hayvanların nesli tükeniyor, deniz canlıları ölüyor..." dediğinde dinlemiyoruz ve duymamazlıktan geliyoruz.

Benzer İçerikler