Geri Dön

Acı sos cips tarifi

Hiçbirimizin karşı koyamadığı cipsleri, lezzetli Meksika tadıyla birleştirin. Çabuk ve pratik bu tarifi hem yemek hem de atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.

Acı sos cips tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 konserve kuru fasulye
- 1 konserve barbunya
- 500 gram dana eti
- Büyük soğanın yarısı
- 1 tane çarliston biber
- 2 kase kesilmiş taze domates
- 2 diş sarımsak
- Domates sosu
- İstediğiniz bir cips
- Et suyu (bulyon)
- istediğiniz miktarda kırmızı pul biber

Acı Sos Cips Nasıl Yapılır?

- Tüm sebzelerinizi yıkayın ve fasulyeleri kurulayın. Soğanı doğrayın, sarımsağı kıyın ve soteleyin.

- Soğanlar saydam olmaya başladığında, eti koyun. Kesmiş olduğunuz biberi ve domatesleri de ekleyin.

- Et pişmeye başladığında domates sosu, bulyon ve fasulyeleri ilave edin. Üzerini kapatın ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

- Derin kaselere koyun, cipsleri ekleyin. İsterseniz üzerine çedar peyniriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber