Advertorial ALANYA HEP’LE geleceği yakala!
Sponsorlu

ALANYA HEP’LE geleceği yakala!

10.08.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Alanya HEP), iş sektörlerinin ihtiyacına dönük meslek etiğine bağlı, yaratıcı, donanımlı, dinamik bireyler yetiştiriyor. 100 bin yabancı nüfuslu Alanya’nın kent merkezinde bulunan kampusuyla uluslararası düzeyde verdiği eğitimle öne çıkıyor.

ALANYA HEP’LE geleceği yakala

Yakın tarihimizin saygın devlet adamı Hamdullah Emin Paşa’nın 1932 yılında kurulan vakfının kuruculuğunu üstlendiği Alanya HEP Üniversitesi, sağlam temellerle eğitimde geleceğin üniversitesi olma yolunda ilerliyor. Tüm bunların yanı sıra sunduğu “İş imkanı” avantajı adaylara zemin hazırlıyor.

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

Turizmin başkenti Antalya’nın farklı milletlerden en çok yabancı nüfusunu barındıran ilçesi Alanya’da, sektörden gelen talepler doğrultusunda profesyonel hayatta zorlukların üstesinden gelen turizmciler yetişiyor. Turizm İşletmeciliği programı, alışılagelmiş müfredatlardan farklı sıradışı bir ders programıyla teoriyi pratikle birleştiriyor. İngilizce’nin yanında ikinci bir yabancı dil konuşabilen bireyler yetiştiriyor.

İstihdam alanları

Bölüm mezunlarımız otellerde ve diğer konaklama tesislerinde, kruvaze gemilerinde, restoran, cafe, bistro ve benzeri işletmelerde, turizm acentalarında, havayollarının ilgili bölümlerinde, tur operatörlerinde, Tema parklarında, günübirlik turistik tesislerde farklı kademelerde yönetici veya girişimci olarak, akademik hayatta, akademisyen olarak çalışma fırsatlarına sahip oluyor.

Puan Türü: EA Puan Türü

Öğrenim Dili: %100 İngilizce

Öğrenim Süresi: Bir yıl İngilizce               Hazırlık sınıfı +4 yıl

ALANYA HEP’LE geleceği yakala

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Bilim, teknik ve sanatı bir araya getiren mimarlık eğitimi, geleneksel anlamda yapılı çevrenin tasarlanması, inşa edilmesi, donatılması ve kullanılmasının yanı sıra geleceği kurmakta üstleneceği görevler çerçevesinde tanımlanabilir. Bölüm öğrencilerimiz eleştirel ve analitik bir bakış açısı, tasarım ve grafik becerilerinin gelişmesi, şehircilik, tarihi çevre koruma, planlama ve peyzaj mimarisi 3 boyutlu görselleştirme ile bilgisayar kullanımı konusunda uzmanlaşır.

Uluslararası araştırma

Alanya HEP’te mimarlık eğitimini farklı kılan özellikler arasında; üniversitenin bir kent üniversitesi olması, Alanya ile her anlamda etkileşim içinde olması, butik özellik sergilemesi, mimarlık lisans programlarının uygulama ağırlıklı olması, yüksek lisans ve doktora programlarının uluslararası araştırma boyutu taşıması, ders dışı kültürel ve sportif alanlarda öğrencilerinin aktif olmasını özendirmesi sayılabilir.

Puan Türü: SAY puan türü

Öğrenim Dili: %100 İngilizce ve Türkçe    olarak 2 dil eğitimi seçeneği

Öğrenim Süresi: Bir yıl İngilizce               Hazırlık sınıfı +4 yıl

Detaylı bilgi için tıklayın.

ALANYA HEP’LE geleceği yakala

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek yiyecek-içecek sektörüne hizmet verecek Türk ve dünya mutfaklarını tanıyan bireyler yetişecek. Program süresince adaylara en temelden en ileri düzeye kadar uluslararası mutfak teknikleri, Türk mutfağı teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı olarak eğitim verilecek.

Bölümün avantajları

Öğrencilere öğrenimleri sürerken ya da mezun olur olmaz iş bulma, yüksek ücretle çalışma, yiyecek içecek piyasasındaki açığı kapatma, yönetici, akademisyen olabilme fırsatı.

İş zenginliği, birden fazla mutfak bilgisine sahip olma, birden fazla yabancı dil imkanı, değişik kültürleri öğrenme imkanı sunmaktayız.

Öğrencilerimiz eğitimlerinin 3 yarıyılını işletme eğitimini içeren “ortak eğitim” adı altında ulusal ve uluslararası otel, restoran, gemi, gıda üretim işletmeleri, havayolu yiyecek hazırlama birimleri vb. işyerlerinde deneyim kazanarak mesleki yaşamlarına hazırlanmış olacak, mezun olduklarında, 1 yıllık iş tecrübesine sahip olacaklardır.

Eğitim dili yüzde gilizce ya da Türkçe olan bölümümüzde öğrencilerimiz zorunlu olarak bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi alacak ve lisans eğitimi süresince ikinci bir yabancı dili (Almanca,Rusça vb.) öğrenme olanağına da sahip olacaklar.

Puan Türü: SÖZ puan türü

Öğrenim Dili: %100 İngilizce ve                Türkçe olarak 2 dil eğitimi seçeneği

Öğrenim Süresi: Bir yıl İngilizce               Hazırlık sınıfı +4 yıl

AŞÇILIK BÖLÜMÜ

Tüm dünyada olduğu gibi gastronomi ülkemizde giderek yükselen bir değerdir. Bu değere bağlı olarak insanların dünya mutfaklarına ilgisinin artmasından dolayı dışarıda yeme içme talepleri artmaktadır. Beslenme günümüzde “AŞÇILIK” mesleği sayesinde kültürel bir anlam kazanarak sanat ve bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeme içme kültürü günümüzde bir ülkenin en büyük zenginliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Mesleki eleman

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programımız ile çözüm odaklı, gelişime açık, bilgilerini güncel tutan, yaratıcı ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Eğitim planında yer alan tüm derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler “Aşçılık Meslek Elemanı” unvanı ile önlisans derecesini alırlar. Aşçılık programından mezun olanlar özel veya resmi kurumların mutfaklarında, otellerde ve yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.

Puan Türü: SÖZ Puan Türü

Öğrenim Dili: Türkçe

Öğrenim Süresi: 2 yıl (4 yarıyıl-120 AKTS)

Detaylı bilgi için tıklayın.

ALANYA HEP’LE geleceği yakala

İLETİŞİM VE  TASARIM

Öğrencilerimize, mobil uygulamalar, yeni medya araçları, web/arayüz tasarımı, animasyon, oyun tasarımı ve senaryosu gibi alanlarda öğrencilerin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir seçmeli ders havuzu sunuyoruz. Öğrencilerimizin yaratıcı fikirlerini sosyal medya, dijital platformlar, sinema, dergi, gazete, televizyon gibi ortamlarda ortaya koyabilmeleri için gerekli kurumsal, uygulamalı ve teknoloji tabanlı bir eğitim ortamı sağlıyoruz. Bu doğrultuda, öğrencilerimiz tüm uygulamalarını üniversitemiz tasarım laboratuvarlarının yanı sıra birebir sektör profesyonelleri ile birlikte çalışarak anlaşmalı olduğumuz medya kuruluşlarının stüdyo ve ofislerinde gerçekleştiriyorlar.

Bölümümüzün avantajları

- İş bulma kolaylığı,

- Dinamik ve canlı bir sektör,

- Turizm sektörünü oluşturan farklı alt sektörler arasında seçim yapma ve çalışma imkanı,

- Staj imkanı ile iş dünyasının içinde yer alma,

- Uluslararası sınıf ortamında eğitim alma,

- Uygulamalı derslerde sektör profesyonelleri ile çalışma imkanı

Puan Türü: SÖZ puan türü

Öğrenim Dili: %100 İngilizce

Öğrenim Süresi: Bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı +4 yıl

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Bilgisayar Mühendisliği, donanımsal ve yazılımsal gerçeklemeler (problemleri çözme ve donanım-ve-yazılım arayüzleri tasarlama) için gerekli pek çok Bilgisayar Bilimi ve Elektronik Mühendisliği alanını birleştirip bütünleştiren önemli bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar Mühendisliği, sayısal donanım cihazları ve bilgisayarlar ile bunları kontrol eden yazılımlara odaklanırken, bilgisayar sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve çalıştırılmasıyla da ilgilenir. Bu bölümdeki öğretim elemanları ve öğrenciler, bilgisayarın bulunduğu veya problem çözmenin ihtiyaç olduğu her noktada yer alabilirler.

Çalışma alanları

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, öğretim programında yer alan veri tabanı yönetim sistemleri, programlama dilleri, web/mobil programlama, veri iletişimi ve bilgisayar ağları, proje tasarımı, yazılım mühendisliği ve yazılım proje yönetimi gibi dersleri alarak, veri tabanı uzmanı, uygulama programcısı, web tasarımcısı, web/mobil programcısı, ağ uzmanı, yazılım geliştiricisi veya proje yürütücüsü olarak sektörde veya serbest çalışabileceklerdir. Akademi ve saha deneyimine sahip eğitim verme ve araştırma yapmaya odaklı yetkin öğretim elemanı kadromuzla, sektörde yer almak ve/veya akademik olarak ilerlemek isteyen başarılı Bilgisayar Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizi son sene, bitirme projesi dışında, meslek seminerleri ve kariyer hazırlık çalışması ile profesyonel hayata hazırlamayı planlıyoruz.

Puan Türü : SAY Puan Türü

Öğrenim Dili : %100 İngilizce

Öğrenim Süresi : Bir yıl İngilizce                             Hazırlık sınıfı +4 yıl

ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYON BÖLÜMÜ

Çizgi film ve animasyon, hızla gelişmekte olan dijital iletişim teknolojilerine paralel olarak hayatımızın hemen her alanında kendine yer edinmeyi başaran bir anlatım biçimi haline gelmiştir. Çizgi film ve animasyon, görsel-işitsel birçok farklı disiplini ve tekniği kullanmaya olanak sağlayan bir sanat dalıdır. Bu doğrultuda 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak olan Alanya HEP Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, teorik bilgileri uygulamalı dersler ile destekleyerek alanında uzmanlaşmış sanatçılar ve uzmanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İstihdam alanları

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri, lisans eğitimleri sonunda 240 AKTS kredilerini tamamlayarak mezun olacaklardır. Bölümden mezun olan Çizgi Film ve Animasyon uzmanları, animasyon yapım şirketleri, video ve bilgisayar oyunu yapım şirketleri, medya yapım şirketleri, televizyon kurumları, reklam ajansları, kamu ve özel sektör kurumlarının iletişim departmanlarında istihdam alanı bulabilir. Ayrıca bölüm mezunları üniversiteler bünyesinde akademisyen olarak da görev alabilirler.

Puan Türü: SÖZ Puan Türü

Öğrenim Dili: Türkçe

Öğrenim Süresi: Bir yıl İngilizce               Hazırlık sınıfı +4 yıl

Detaylı bilgi için tıklayın.

Bu bir ilandır.