Geri Dön
Aleyna Tilki'nin İngilizce şarkısı 'Retrograde' beklentileri karşıladı mı?

Aleyna Tilki'nin İngilizce şarkısı 'Retrograde' beklentileri karşıladı mı?

Aleyna Tilki'nin yılan hikâyesine dönen yurt dışına açılma hayalleri sonunda gerçeğe dönüştü. Dua Lipa katkılı 'Retrograde' şarkısıyla ilk İngilizce single'ına imza atan Aleyna Tilki beklentileri karşıladı mı peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Warner Music'le anlaştı

Aleyna Tilki'de star ışığı var. Bu ne demek? Her yaptığı hareket merak uyandırıyor. Nasıl 90'larda Tarkan'ın bir öpücüğü yettiyse şimdi de Aleyna Tilki'nin bir tweet'i olay oluyor. Yıllardır onun dünyaya açılmasını bekledik. 'Cevapsız Çınlama' zamanından beri. Daha ilk şarkısı çıktığında bile "Bu kız dünyaya açılmalı" dedik. O da emin ama sağlam adımlarla ilerledi, acele etmedi, doğru isimlerle çalışmak için sabretti ve Warner Music gibi bir dünya deviyle anlaştı, hatta firmanın ilk yerli yıldızı oldu. Sonunda karşımıza 'Retrograde' adlı ilk İngilizce single'ıyla çıktı.

Her şey gayet profesyonel

Sözleri Dua Lipa, Sarah Hudson ve Coffee imzalı 'Retrograde'in bestesi Diplo, King Henry ve Jr. Blender'a ait. Prodüktör King Henry. Özellikle Dua Lipa ve Diplo gibi iki büyük yıldızla çalışmış olması kafadan bir avantaj. Kağıt üstünde heyecanlandıran 'Retrograde' beklentileri karşılıyor mu peki? Hem evet hem hayır... Evet, çünkü klibinden sözlerine, altyapısından imaj çalışmasına kadar her şey son derece profesyonel. Ortada "Bu ne ya?" diyebileceğimiz bir şey yok. Aleyna Tilki direk dansı bile yapıyor klipte. Yani dersine sağlam çalışmış. Ortaya da gayet eli yüzü düzgün, gururla bahsedilebilecek bir şarkı çıkmış.

Liste başarılarını hedeflemeli

Fakat... Şarkıda iki önemli sıkıntı var. İlki Aleyna Tilki'nin söyledikleri anlaşılmıyor. Yani müthiş bir karmaşa var. Aksanı kötü değil ama anlaşılır hiç değil. Çok daha fazla pratik yapması gerekiyordu diye düşünüyorum. İkinci büyük sıkıntı ise şarkının biraz fazla monoton olması. İlla her şarkıda bir tepe noktası, zirve, yükseliş olacak değil. Ama 'Retrograde' gibi bir şarkıda muhakkak bir patlama olması gerekiyor. Sabırla şarkıyı dinliyorsunuz ve "Galiba şimdi yüksek uçuşa geçecek" dediğinizde çoktan şarkı bitmiş oluyor... Bu iki önemli eksiklik şarkıyı dinleme zevkimizi elden götürmüyor tabii ki. Ortada son derece profesyonel bir iş var. Aleyna Tilki tüm tebrikleri hak ediyor. Şarkı Avrupa resmi single listelerinde nasıl başarı gösterir bunu zaman gösterecek ama Aleyna Tilki'nin biraz daha 'radyo dostu' diye tabir edebileceğimiz daha Avrupa dans şarkıları tadında bir single'la yoluna devam etmesi, biraz garanti işler yaptıktan ve ciddi liste başarıları gösterdikten sonra farklı denemelere el atması gerektiğini düşünüyorum. Aleyna Tilki'nin liste başarılarıyla adını duyurması ve daha sonra İsveçli popstar Zara Larsson gibi görece daha az iddialı ama enteresan denemelerle kariyerine devam etmesi gerekiyor bence...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler